Hirdetés

Hozzávalók

8 - 10
főre
+
Hozzávaló kipipálva
5 - 6 db marha csontos rész (nyak, velős csont, láb)
Hozzávaló kipipálva
300 - 400 g hátszín vagy marhaszegy
Hozzávaló kipipálva
2 db gyömbér (nagy darabok)
Hozzávaló kipipálva
3 db vöröshagyma
Hozzávaló kipipálva
1 fej fokhagyma (egész)
Hozzávaló kipipálva
6 db csillagánizs
Hozzávaló kipipálva
1 marék egész fekete bors
Hozzávaló kipipálva
6 db fahéjrúd
Hozzávaló kipipálva
3 db fekete vagy zöld kardamom (elhagyható)
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
6 - 8 ek halszósz

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
1 csomag rizstészta
Hozzávaló kipipálva
1 db zöld chilipaprika
Hozzávaló kipipálva
1 db piros chilipaprika
Hozzávaló kipipálva
3 szál újhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 csomag babcsíra
Hozzávaló kipipálva
½ fej vöröshagyma (felszeletelve és vízbe áztatva)
Hozzávaló kipipálva
1 db lime
Hozzávaló kipipálva
1 csokor friss koriander
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Marha pho leves

Én már addiktív módon állok hozzá az ázsiai levesekhez, imádom a különböző ázsiai országok jellemvonásait, ízvilágát. Lehet, hogy sokáig tart elkészíteni, viszont csak az elején kell babusgatni, utána a tűzhely megoldja a többit. :) Mondanám, hogy leveskockázzatok vagy alaplevezzetek, DE NEM LESZ UGYANOLYAN! Itt az alaplé, amitől hanyatt fogtok esni, a többi meg a ráadás. Vigyázat, erős függőséget okoz, csak erős idegzetűeknek ajánlott! :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
21
Hirdetés

Hozzávalók

8 - 10
főre
+
Hozzávaló kipipálva
5 - 6 db marha csontos rész (nyak, velős csont, láb)
Hozzávaló kipipálva
300 - 400 g hátszín vagy marhaszegy
Hozzávaló kipipálva
2 db gyömbér (nagy darabok)
Hozzávaló kipipálva
3 db vöröshagyma
Hozzávaló kipipálva
1 fej fokhagyma (egész)
Hozzávaló kipipálva
6 db csillagánizs
Hozzávaló kipipálva
1 marék egész fekete bors
Hozzávaló kipipálva
6 db fahéjrúd
Hozzávaló kipipálva
3 db fekete vagy zöld kardamom (elhagyható)
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
6 - 8 ek halszósz

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
1 csomag rizstészta
Hozzávaló kipipálva
1 db zöld chilipaprika
Hozzávaló kipipálva
1 db piros chilipaprika
Hozzávaló kipipálva
3 szál újhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 csomag babcsíra
Hozzávaló kipipálva
½ fej vöröshagyma (felszeletelve és vízbe áztatva)
Hozzávaló kipipálva
1 db lime
Hozzávaló kipipálva
1 csokor friss koriander
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Első lépésként a marha csontos részeit egy nagy levesesfazékba tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és felforraljuk (mehet max. lángon). Ezzel a mozzanattal fogjuk megtisztítani a húsunkat, és ettől lesz szépen gyöngyöző a marha pho leves a végén. A forrástól számítva kb. 10-15 perc múlva, amikor már nagyon habos, szépen leöntjük róla ezt a habos vizet, és átöblítjük hideg folyó vízzel a csontos részeket. A csontos részeket most félretesszük egy pillanatra. Ha a klasszikus módon szeretnénk elkészíteni, a hátszínből vágunk néhány leheletvékony szeletet a tálaláshoz. 

Következő lépésként hosszanti irányban félbevágjuk a gyömbért, a hagymát és a fokhagymát, majd egy tepsibe tesszük őket, vágott résszel felfelé, és maximum hőfokon meggrillezzük a sütőben, kb. 5 perc alatt. Ezt a folyamatot serpenyőben is el tudjuk végezni. Ne ijedjetek meg, hogy elkezd feketedni/szenesedni kicsit, ez kell nekünk. Ez adja majd a titokzatos ötödik ízt, amit umaminak hívunk. ☺

Közben száraz serpenyőben, közepes lángon, folyamatosan forgatva lepirítjuk a fűszereinket, hogy felszabaduljanak belőlük az illóolajok. Ha megvan, félretesszük.

Felépítjük a levesünket. Egy tiszta, nagy levesesfazékba tesszük a főtt, csontos részeket, aztán jöhet a szenesre grillezett gyömbér, fokhagyma és vöröshagyma, valamint a lepirított fűszerek. Végezetül pedig a maradék besózott hátszín a tetejére. 

marha pho

Felöntjük hideg vízzel, majd alacsony hőfokon főzzük. Kb. 4 óra után kivesszük a hátszínt, közben habozzuk, ha még kell. Összesen minimum 8 óráig kell, hogy főjön egy jó pho alaplé, ezt nem érdemes lerövidíteni. Ha este csináljuk, mehet egész éjszaka, vagy közben lemehetünk edzeni mondjuk. ☺

Amikor elkészült, egy szép sötétbarna, gyöngyöző levet fogunk kapni. Leszűrjük, és most jön az ízesítés befejezése. Halszószt fogunk hozzáadni, ami nagyon sós ízvilágú, de ha ez nincs otthon, nyugodtan használjunk sót.  

A rizstésztát 1-2 percre forró vízbe tesszük, aztán mehet rögtön a hideg víz alá.

Következhet a tálalás. Előkészítjük a levesbetéteket: felvágjuk a chilit, az újhagyma zöld részét, beáztatjuk a babcsírát és a hagymát egy kevés vízbe, és felvágjuk a lime-ot. 

Egy mély tálba szedünk a rizstésztából, jöhetnek a vízbe áztatott vöröshagymaszeletek, rá pár szelet főtt hátszín, utána a nyers hátszín (ha vágtunk le belőle). Nyakon öntjük a forró alaplével úgy, hogy a nyers szeletekre menjen először. Befejezésül pedig tetszőlegesen chili, újhagyma, babcsíra, friss koriander és a lime leve kerül rá. Boooom, jó étvágyat!

marha pho leves recept
Marha pho leves

Ha tetszett a marha pho leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Illatos ázsiai leves fűszeres sertéshúsgolyókkal

Ázsiai kacsasaláta

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?