A nagynéném minden nyáron süt meggyes vajas kevert pitét,amikor szezonja van a gyümölcsnek: ez a pite annyira meggyes, hogy alig látszik ki a tészta belőle és brutál szaftos a vajtól. Mivel most még nincs meggyszezon, áfonyával csináltam, és így is szuper lett.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral kihabosítjuk, majd hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd egy spatulával beleforgatjuk a tojásfehérjét, és az áfonya 2/3-át, majd a tetejére rászórjuk a maradék 1/3-ot.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva, kockákra vágva tálaljuk.
Ha tetszett az áfonyás-vajas pite receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Egy séfszobában szeretnék megmutatni azt a tudást, amit az elmúlt években felhalmoztak
A receptek mentéséhez, illetve a hozzávalók növeléséhez és csökkentéséhez be kell lépned az oldalra, vagy regisztrálnod kell, ha még nem hoztál létre profilt.
Ha a Bejelentkezés Facebookkal gombra kattintasz, és még nem vagy Street Kitchen felhasználó, rendszerünk regisztrálni fog, Te pedig ezzel elfogadod a Street Kitchen szerződéses feltételeit és adatvédelmi szabályzatát.
Hozzáadom a bevásárlólistámhoz.
Válassz az eddigi listáid közül, vagy hozz létre újat, hogy hozzáadd a/az
receptet egy összesített bevásárló listához.