Hozzávalók
A kakaós tésztához
- 300 g darált háztartási keksz + a szóráshoz
- 100 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 3 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 5 ml rum
- 100 ml tej
A krémhez
- 250 g darált háztartási keksz
- 100 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 3 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
- 90 ml tej
A külsejére
- 3 ek darált keksz
Keksztekercs
Hozzávalók
A kakaós tésztához
- 300 g darált háztartási keksz + a szóráshoz
- 100 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 3 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 5 ml rum
- 100 ml tej
A krémhez
- 250 g darált háztartási keksz
- 100 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 3 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
- 90 ml tej
A külsejére
- 3 ek darált keksz
A keksztekercs kakaós „tésztájához” összegyúrjuk a hozzávalókat, és egy darab folpackon kb. 30 x 20 cm-es téglalappá nyújtjuk. Egy folpackdarabot megszórunk darált keksszel, erre rakjuk a kakaós lapot. A másik tésztával is ugyanígy járunk el, majd rárakjuk a kakaós tésztalap tetejére, és kissé rányomkodjuk. A fólia segítségével feltekerjük a kekszes alapot, és hűtőbe rakjuk minimum 30 percre, de a legjobb, ha legalább 2 órát pihen. Utána már szeletelhetjük is.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Pihentetési idő: 30 perc–2 óra
Ha tetszett a keksztekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!