Hozzávalók
- 250 g mogyoróvaj
- 120 g vaj
- 120 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Mogyoróvajas kamuszaloncukor
Hozzávalók
- 250 g mogyoróvaj
- 120 g vaj
- 120 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A mogyoróvajat egy kis lábasban felmelegítjük, elkeverjük benne a vajat, porcukrot és vaníliás cukrot. Homogénre keverjük és egy fóliával vagy sütőpapírral bélelt, téglalap alakú formába simítjuk (kb. 16×12 cm-es).
Hűtőbe rakjuk pár órára, amíg megszilárdul, vagy bedobjuk 1 órára a mélyhűtőbe. Mikor már szilárd, lehúzzuk róla a papírt és tetszőleges méretű kockákra vágjuk. Papírba csomagoljuk, vagy kipakoljuk egy kistányérra. Hűtőben tároljuk.