Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Rigolettó

Hozzávalók

30
darabhoz
+

A tésztához

200 g vaj
180 g porcukor
2 db tojás
50 g holland kakaópor
210 g liszt

A töltelékhez

160 g étcsoki
100 ml tejszín

A díszítéshez

50 g étcsoki
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Rigolettó

A rigolettó (na nem az opera) kicsit olyasmi mint a vajas néró, de mégis más. Hasonló a formája, ugyanúgy meg van töltve, és aprósüti kategóriába sorolható, illetve nem tudod abbahagyni ha elkezded enni. A különbség az, hogy ez a csokiimádók kedvence, hiszen kakaós a tésztája és még a krém is csokis benne.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

30
darabhoz
+

A tésztához

200 g vaj
180 g porcukor
2 db tojás
50 g holland kakaópor
210 g liszt

A töltelékhez

160 g étcsoki
100 ml tejszín

A díszítéshez

50 g étcsoki
Bevásárlólistához adom

A tésztához a vajat habosra keverjük a porcukorral, a tojásokat is kihabosítjuk, majd a vajhoz keverjük. Belekeverjük a kakaóporral elkevert lisztet, összeállítjuk a tésztát és nyomózsákba töltjük. Sütőpapíros tepsire pici babapiskóta méretű formákat nyomunk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük őket.

A töltelékhez a tejszínt jól felmelegítjük, leöntjük vele az összetördelt csokit, megvárjuk amíg felolvad, elkeverjük és langyosra hűtjük, majd habverővel kihabosítjuk. Kb. 1 teáskanálnyi krémmel összetapasztjuk kettesével a sütiket. A díszítéshez való csokit megolvasztjuk és pici nyomózsákba, vagy sütőpapírból hajtott tölcsérbe töltjük és “becsíkozzuk” vele a sütik tetejét.

A rigolettó elkészítése

Ha tetszett a rigolettó recepje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások