Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

2
személyre
+

A leveshez

300 ml víz
300 ml tej
só, bors
2 gerezd fokhagyma
1 ek vaj
2 marék árpagyöngy
400 g fagyasztott sütőtökkrémleves zöldségkeverék

A feltéthez

1 ek vaj
5 levél zsálya
só, bors

A borban párolt körtéhez

1 db körte
100 ml fehérbor
100 ml víz
só, bors
1 csipet kakukkfű
reszelt szerecsendió
kevés szárított chili
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Árpagyönggyel és körtével tuningolt sütőtökkrémleves

Ha már nektek is a könyökötökön jön ki a sütőtök és már az oly népszerű és egyszerű sütőtökkrémlevest is kipipáltátok a listáról, akkor próbáljátok ki ezt a nagyon izgalmas ízvilágú variációt! Egyrészt jól fogtok lakni vele, hiszen levesbetétként árpagyöngy került bele, másrészt ízeiben is különleges élményt nyújt, mivel kakukkfüves körteszeletekkel tuningoltuk fel.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
+

A leveshez

300 ml víz
300 ml tej
só, bors
2 gerezd fokhagyma
1 ek vaj
2 marék árpagyöngy
400 g fagyasztott sütőtökkrémleves zöldségkeverék

A feltéthez

1 ek vaj
5 levél zsálya
só, bors

A borban párolt körtéhez

1 db körte
100 ml fehérbor
100 ml víz
só, bors
1 csipet kakukkfű
reszelt szerecsendió
kevés szárított chili
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Egy lábasban a vizet és a tejet összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk hozzáadjuk a vajat és az egész fokhagymagerezdeket. Beleszórjuk az árpagyöngyöt és puhára főzzük. A körte középső részéből néhány vékony szeletet vágunk. Egy serpenyőbe öntjük a bort és a vizet, beletesszük a körteszeleteket a fűszerekkel együtt és puhára pároljuk.

Az árpagyöngyöt leszűrjük (de a főzőlevét és a fokhagymákat felfogjuk!) leöblítjük és félrerakjuk. Egy lábasba szórjuk a sütőtökmixet, hozzáöntjük az árpagyöngy főzőlevét a fokhagymákkal és főzni kezdjük, majd a végén krémesre turmixoljuk. Egy másik serpenyőben felhevítünk egy evőkanál vajat, beledobjuk a zsályaleveleket és a lecsöpögtetett árpagyönygyöt, sózzuk, borsozzuk és megpirítjuk. A levest a pirított zsályás árpagyönggyel, a borban párolt körteszeletekkel és néhány csepp olívaolajjal tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások