Hozzávalók
Hozzávalók a halhoz
- 50 dkg friss tőkehal filé
- 5 púpozott ek sütőporos (self raising) liszt
- 2 púpozott ek kukoricakeményítő
- 2 db tojás
- 5 dl száraz pezsgő
- 1 tk só
- 1 kis csokor petrezselyem
- 3 - 4 db kisebb chili
- Bambusz pálcikák
- Olaj a sütéshez
- 3 - 4 db citrom a tálaláshoz
Hozzávalók a pikáns majonézes mártáshoz
- 20 dkg jófajta krémes majonéz
- 3 ek ketchup
- 1 tk malátaecet vagy Worchestershire szósz
- 3 ek finomra vágott snidling
Chilis pezsgőtésztában sült tőkehal pikáns majonézzel
Hozzávalók
Hozzávalók a halhoz
- 50 dkg friss tőkehal filé
- 5 púpozott ek sütőporos (self raising) liszt
- 2 púpozott ek kukoricakeményítő
- 2 db tojás
- 5 dl száraz pezsgő
- 1 tk só
- 1 kis csokor petrezselyem
- 3 - 4 db kisebb chili
- Bambusz pálcikák
- Olaj a sütéshez
- 3 - 4 db citrom a tálaláshoz
Hozzávalók a pikáns majonézes mártáshoz
- 20 dkg jófajta krémes majonéz
- 3 ek ketchup
- 1 tk malátaecet vagy Worchestershire szósz
- 3 ek finomra vágott snidling
A sütőporos lisztet, keményítőt, durvára vágott chilit, petrezselymet és a sót keverjétek össze, adjátok hozzá a tojásokat, és az egészet öntsétek fel a jéghideg pezsgővel Gyorsan keverjétek simára az egészet (nem kell agyonkevergetni, mert kimegy belőle a szénsav), míg egy sűrű palacsintatészta állagot nem kaptok.
A halfilét vágjátok kis, kb. 2 cm × 1 cm-es kockákra, konyhai papírtörlővel szárítsátok le, sózzátok és borsozzátok és mindegyiket szúrjátok fel egy kis bambuszpálcára. Mártsátok bele a jó sűrű pezsgős-chilis tésztába, majd süssétek forró, 190 fokos olajban kb. 3-4 percig, amíg szép aranybarna színe nem lesz. A sütőporos lisztnek köszönhetően a bunda a forró olajban dupla méretűre fog felfújódni, nagyon vagány kis falatkák lesznek belőle!
A mártáshoz egyszerűen keverjetek össze minden hozzávalót egy tálban és már meg is vagytok vele!
Tálalásnál szeleteljétek fel a citromokat vékony karikákra, ezeket pakoljátok ki egy tányérra, nyomassatok rá egy teáskanálnyit a pikáns majonézes szószból, majd ültessétek rá a frissen kihűlt chilis-pezsgős halfalatkákat. Kínáljatok mellé jófajta, vastagabbra szeletelt burgonya-, vagy zöldségchipset!