Hirdetés

Chilis pezsgőtésztában sült tőkehal pikáns majonézzel

Hirdetés

Chilis pezsgőtésztában sült tőkehal pikáns majonézzel

Hirdetés

A rántott tengeri hal bundájának tésztájába általában sör vagy sör és szóda keveréke kerül. Jéghideg pezsgővel, friss petrezselyemmel  és jó csípős chilivel fogjuk felturbózni ezt az ételt, ráadásul kis, egyfalatnyi darabokat sütünk majd belőle! Mellé pedig megcsináljuk a világ legegyszerűbb pikáns majonézes mártását egy kevéske malátaecet és snidling hozzáadásával. 

Hozzávalók a halhoz:

  • 50 dkg friss tőkehal filé
  • 5 púpozott evőkanál sütőporos (self raising) liszt
  • 2 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 tojás
  • Kb. 5 dl száraz pezsgő
  • 1 teáskanál só
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 3-4 kisebb chili
  • Bambusz pálcikák
  • Olaj a sütéshez
  • 3-4 citrom a tálaláshoz

Hozzávalók a pikáns majonézes mártáshoz:

  • 20 dkg jófajta krémes majonéz
  • 3 evőkanál ketchup
  • 1 teáskanál malátaecet vagy Worchestershire szósz
  • 3 evőkanálnyi finomra vágott snidling


A sütőporos lisztet, keményítőt, durvára vágott chilit, petrezselymet és a sót keverjétek össze, adjátok hozzá a tojásokat, és az egészet öntsétek fel a jéghideg pezsgővel Gyorsan keverjétek simára az egészet (nem kell agyonkevergetni, mert kimegy belőle a szénsav), míg egy sűrű palacsintatészta állagot nem kaptok.

IMG_0922.jpg

A halfilét vágjátok kis, kb. 2 cm × 1 cm-es kockákra, konyhai papírtörlővel szárítsátok le, sózzátok és borsozzátok és mindegyiket szúrjátok fel egy kis bambuszpálcára.  Mártsátok bele a jó sűrű pezsgős-chilis tésztába, majd süssétek forró, 190 fokos olajban kb. 3-4 percig, amíg szép aranybarna színe nem lesz. A sütőporos lisztnek köszönhetően a bunda a forró olajban dupla méretűre fog felfújódni, nagyon vagány kis falatkák lesznek belőle!

A mártáshoz egyszerűen keverjetek össze minden hozzávalót egy tálban és már meg is vagytok vele!

Tálalásnál szeleteljétek fel a citromokat vékony karikákra, ezeket pakoljátok ki egy tányérra, nyomassatok rá egy teáskanálnyit a pikáns majonézes szószból, majd ültessétek rá a frissen kihűlt chilis-pezsgős halfalatkákat. Kínáljatok mellé jófajta, vastagabbra szeletelt burgonya-, vagy zöldségchipset!

IMG_09362_1.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?