Hirdetés

OMG: KFC csirke házilag! Ropogós bundával és ranch mártogatóssal

Hirdetés

OMG: KFC csirke házilag! Ropogós bundával és ranch mártogatóssal

Megmutatjuk hogyan készülnek, a méltán híres, Kentucky stílusú csirkeszárnyak, sőt egy igazán klasszikus amerikai mártogatós, a ranch szósz receptjét is megosztjuk veletek. Egyszóval elhozzuk az igazi amerikai, Kentucky farm életérzését!

Hirdetés

Kentucky stílusú csirke

Hozzávalók: (kb. 10db egész csirkeszárnyhoz)

A csirkéhez:

  • 4 ek liszt
  • 400 ml víz
  • 60 gr kukoricapehely
  • 200 g kukoricaliszt
  • 2 mk só
  • 1 mk cayenne bors
  • 1 tk fokhagyma granulátum
  • 1 mk bors
  • 1 mk sütőpor
  • olaj

A ranch szószhoz:

  • 2 dl tej
  • 1/2 citrom leve
  • 1/2 csokor snidling
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 2 ek házi majonéz
  • 1/2 tk fokhagyma granulátum
  • 1 tk mustár
  • bors

img_9658.jpg

Először elkészítjük a tempurát, ehhez csomómentesre keverjük vizet és a lisztet. A kukoricapelyhet egy mozsárban durvára zúzzuk és összekeverjük a kukoricaliszttel, sóval, cayenne borssal, fokhagyma granulátummal, őrölt feketeborssal és sütőporral. Az előre besózott csirkerészeket először a tempurába, majd a morzsába meghempergetjük és végül a 160 fokos, forró olajban aranybarnára sütjük, kivesszük és lecsepegtetjük.

A ranch szószhoz először az írót készítjük el. Ehhez a tejjel elkeverjük a citromlevet és néhány percet állni hagyjuk. Az elkészült íróhoz adjuk a majonézt, a felaprított petrezselymet, snidlinget, fokhagyma granulátumot, mustárt, végül sózzuk, borsozzuk és alaposan elkeverjük. A csirkeszárnyakkal, sültkrumplival és sörrel tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások