Hirdetés

Lencsefőzelék sült virslivel

Hirdetés

Lencsefőzelék sült virslivel

Néha igenis érdemes beszélgetni még az olyan alapreceptkről is, mint a lencsefőzelék. Ugyanis ha jól van elkészítve, akkor ez egy zseniális étel, ami ráadásul még szerencsét is hoz.
Hirdetés

Természetesen lehetne készíteni egy kókusztejes sáfrányos lencsefőzeléket mentás bárányfasírttal, de tudjátok, hogy mi az ilyen okosságok helyett inkább a klasszikus ízek hívei vagyunk, így most jöhet is végtelenül puritán, mégis imádnivaló lencsefőzelék!

  • 0,5 kg lencse
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 mokkáskanál füstölt paprika (vagy ha az nincs, akkor hagyományos fűszerpaprika)
  • 2 csapott ek só
  • 2 ek kristálycukor
  • 2 babérlevél
  • 2 ek mustár
  • 2,5 dl tejföl
  • 3 ek liszt
  • 1 tk ecet
  • virsli

lencsefozelek.jpg

Olajat hevítünk egy lábasban, majd erre mehet is 2 evőkanál kristálycukor. Ha ez karamelizálódótt, akkor finomra aprított hagymát vetünk rá, amit pár perc alatt kavargatva megfonnyasztunk, majd lehúzzuk a tűzről és egy mokkáskanál füstölt paprikát szórunk rá. 2 evőkanál mustár következik, majd a fazék tartalmát alaposan elkeverjük, visszadobjuk a tűzre, és jöhet is a lencse, egészen konkrétan fél kiló.

Jön két babérlevél, majd az egészet felöntjük 2 liter vízzel. Intenzíven megsózuk és borsozzuk, majd a lencsétől függően 30-40 perc alatt megfőzzük. Ha puha a lencse, mehet bele 1 mokkáskanál ecet. Most pedig behabarjuk: 2 evőanál liszthez megy 3 evőkanál tejföl és 1 deci víz, majd az egészet csomómentesre keverjük. Belezuttyan a fazékba, alaposan elkeverjük, ezzel a főzelék KÉSZ! Bevagdossuk a virslit majd kevés olajon kisütjük mindegyiket egy serpenyőben. A lencsefőzeléket a sült virslivel tálaljuk és meg is vagyunk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások