Hozzávalók
- 320 g liszt
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 tk étkezési keményítő
- 230 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 180 g barna cukor
- 150 g kristálycukor
- 250 g mogyoróvaj
- 2 db tojás
Perfekt mogyoróvajas keksz
Hozzávalók
- 320 g liszt
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 tk étkezési keményítő
- 230 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 180 g barna cukor
- 150 g kristálycukor
- 250 g mogyoróvaj
- 2 db tojás
A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, szódabikarbónával és keményítővel, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót is. Kisebb diónyi gombócokat gyúrunk belőle, kissé ellapítjuk és villával díszítjük a tetejét. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.