Hirdetés
Instant

Szuperfinom mézes puszedli

Hozzávalók

60
darabhoz
+
800 g teljes kiőrlésű liszt
30 g szódabikarbóna
1 ek őrölt fahéj
1 ek őrölt gyömbér
1 tk őrölt szegfűszeg
2 db tojás
250 g vaj
500 g méz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Szuperfinom mézes puszedli

A puszedli legalább olyan népszerű téli süti, mint a mézeskalács. Sőt, éppenséggel kicsit még egyszerűbb is elkészíteni, hiszen nem kell szaggatgatni és díszítgetni sem. Felejtsétek el a bolti verziókat, hiszen itt van egy szuper mézes puszedli recept, ami azon felül, hogy sokáig eltartható, még tökéletesen puha is marad! :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
12
Hirdetés

Hozzávalók

60
darabhoz
+
800 g teljes kiőrlésű liszt
30 g szódabikarbóna
1 ek őrölt fahéj
1 ek őrölt gyömbér
1 tk őrölt szegfűszeg
2 db tojás
250 g vaj
500 g méz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Egy tálban alaposan összekeverjük a száraz hozzávalókat. Egy másik tálban felhabosítjuk a tojásokat a vajjal, majd a mézet óvatosan hozzákeverjük. Végül hozzáadjuk a lisztes keveréket is. A tésztát 1-1,5 órára hűtőbe tesszük, hogy könnyebben tudjuk formázni. A hűtőből kivett tésztából diónyi méretű darabokat csípünk le, golyókat formázunk belőle, majd sütőpapírral borított tepsire tesszük és kicsit lelapítjuk őket.

A puszedliket a 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kihűltek a puszedlik, fémdobozba tesszük őket, ahol már másnapra megpuhulnak.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások