Hirdetés

Topminőségű Angus burger és steak itthon? Naná!

Avokádókrémes quesadilla korianderes salsával

Vega, de nagyon cuccos!
Hirdetés

Topminőségű Angus burger és steak itthon? Naná!

Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Egészen sokan vagyunk, akik úgy gondoljuk, hogy egy tökéletesen elkészített steak, vagy éppen hamburgerhús a világ legjobb dolgai közé tartozik. Nos, a következőkben most nekik szeretnénk ajánlani néhány remek minőségű húst.

_tom8850_1.jpg

A Terra Pannonia nem más, mint egy Balaton környéki termékcsalád neve, kapni ilyen cimkével olajakat, lekvárokat is, de minket ez alkalommal a húsfélék érdekelnek. A márka gazdája a Hubertus Bt, amely 1997-ben kezdett el Hereford marhákat kanadai Red Angusokkal keresztezni, mely folyamat a tavalyi évben nyerte el végleges formáját. Jelen pillanatban közel 3000 állatról gondoskodnak a tenyészetben nap mint nap.

en_vagyok_a_jani_1.jpg

Az Angus marha eredendően Skóciából származik, relatíve kistestű, húsmarha. Régebben Aberdeen néven is futott, azonban ez mára kvázi egyenértékű az Angus megnevezéssel. A marhák mire kifejlődnek a nagybereki legelőkön, olyan 450-550 kilósak, viszont amikor vágásra kerül a sor, nem ritka a 600-700 kg-s súly sem – bele se gondoljatok, ebből hány mennyeien szaftos, márványozott steak jön ki! Fontos tudnivaló még, hogy mind a tenyésztés, nevelés, mind a táplálás ellenőrzött és követhető körülmények között történik, ami mondanom sem kell, mennyire fontos

img_0489.JPG

Vágás és pihentetés után a húst 21 napig érlelik alacsony, 4-5 fokos hőmérsékleten, szárazon, így a saját íze tökéletesen megmarad. És, hogy milyen termékek készülnek a húsokból? Nos, először is nézzük a steakeket: ezek a szeletek a marha erre leginkább alkalmas alkatrészeiből készülnek, így kapható hátszín, bélszín, comb, fehérpecsenye, és rostélyos is. Ezek közül a hátszín például nekem nagyon bejött: vizuálisan teljesen szép, ráadásul ízvilágában is tökéletesen hozta az elvárható jegyeket.

Ami viszont még ennél is izgalmasabb, hogy innentől kezdve arra a kérdésre, hogy “hol lehet kapni jó minőségű hamburgerhús-pogácsát” lett egy igencsak releváns válasz, mégpedig szintén a Terra Pannoniától. A friss, nem fagyasztott húspogácsákat a steakekhez hasonlatosan, légmentes csomagolásban, kettesével lehet vásárolni. Az összetételük lapocka-nyak-lábszár, valamint 70:30-as hús/zsír aránnyal rendelkeznek. És, hogy milyenek? Egy szóban: igen jók, hosszabban pedig csak annyit tudok mondani, hogy ajánlom mindenkinek kipróbálásra. Ráadásul ezzel már sokat nem kell szöszmötölni, mehet a serpenyőbe, vagy a grillre, kis só, bors, és csak arra kell vigyázni, hogy nehogy túlsüssük. Angus burger, otthon – mi kell még?

_tom8756_1.jpg

A Terra Pannonia termékeit a napokban kezdik el forgalmazni az egyik nagyobb üzletláncban (Spar), így mindenki kipróbálhatja, hogy mi a különbség az itthon, direkt erre a célra tenyésztett, illetve a külföldről származó húsok között.

Disclaimer: A cikket a Hubertus Bt. támogatta

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások