Hozzávalók
A salátához
- 1 fej karfiol (kisebb)
- 1 konzerv csicseriborsó
- 10 szem koktélparadicsom
- 50 ml olívaolaj
- 2 mk füstölt paprika
- 2 mk fokhagymapor
- 2 csipet chilipehely
- só, bors
- 2 marék rukkola (nagy)
- 2 marék madársaláta (nagy)
Az öntethez
- 60 ml olívaolaj
- 1 db citrom leve
- 3 ek mustár
- 2 ek méz
- só, bors
Fűszeres, sült karfiolos-paradicsomos saláta
Hozzávalók
A salátához
- 1 fej karfiol (kisebb)
- 1 konzerv csicseriborsó
- 10 szem koktélparadicsom
- 50 ml olívaolaj
- 2 mk füstölt paprika
- 2 mk fokhagymapor
- 2 csipet chilipehely
- só, bors
- 2 marék rukkola (nagy)
- 2 marék madársaláta (nagy)
Az öntethez
- 60 ml olívaolaj
- 1 db citrom leve
- 3 ek mustár
- 2 ek méz
- só, bors
A karfiolt rózsáira bontjuk, és egy sütőpapíros tepsire dobjuk. Rádobjuk a lecsepegtetett csicseriborsót és a félbevágott koktélparadicsomokat. Meglocsoljuk az olívaolajjal, rászórjuk a paprikát, a fokhagymaport, a chilipelyhet, sózzuk, borsozzuk, és jól összeforgatjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 18 perc alatt megsütjük, majd ha kihűlt, a madársali és rukkola keverékére halmozzuk. Az öntet hozzávalóit egy kis üvegcsében összerázzuk és a salira öntjük.
Ha tetszett a sült karfiolos-paradicsomos saláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!