Hirdetés
Karácsonyi menü

Grapefruitos avokádós saláta

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
+
2 db grapefruit
1 nagy marék fodros kel
2 ek mogyoró
1 marék rukkola
1 nagy csokor friss koriander
1 db avokádó
5 szem retek
1 db lime kifacsart leve
1 ek almaecet
2 tk magos mustár
3 ek olívaolaj
1 ek méz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Grapefruitos avokádós saláta

Sok helyen olvashatjuk, hogy télen növelnünk kell a vitamin bevitelt, egy picivel jobban mint nyáron. Ami így is van, de sokszor kimarad ez a dolog, pedig egy kis odafigyeléssel és fantáziával simán lehet olyan nyers salikat is enni a hideg időszakban, amire nem untok rá. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
+
2 db grapefruit
1 nagy marék fodros kel
2 ek mogyoró
1 marék rukkola
1 nagy csokor friss koriander
1 db avokádó
5 szem retek
1 db lime kifacsart leve
1 ek almaecet
2 tk magos mustár
3 ek olívaolaj
1 ek méz
Bevásárlólistához adom

A grapefruitot kifilézzük (levágjuk a héjával együtt a fehér hártya részt is). A húsát egy keverőtálba tesszük, a maradékból egy másik tálba facsarjuk a gyümölcs levét, amihez hozzákeverjük az olívaolajat, mustárt, ecetet, mézet, sózzuk, borsozzuk és ez lesz a sali dresszingje.

Az avokádót megpucoljuk, szeletekre vágjuk és meglocsoljuk a lime levével, hogy ne barnuljon meg és a grapefruithoz adjuk. Végül belekeverjük a nagy darabokra tépett fodros kelt, a mogyorót, rukkolát, durvára vágott koriandert, a negyedelt retket és az egészet összeforgatjuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások