Hozzávalók
- 2 db grapefruit
- 1 nagy marék fodros kel
- 2 ek mogyoró
- 1 marék rukkola
- 1 nagy csokor friss koriander
- 1 db avokádó
- 5 szem retek
- 1 db lime kifacsart leve
- 1 ek almaecet
- 2 tk magos mustár
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek méz
Grapefruitos avokádós saláta
Hozzávalók
- 2 db grapefruit
- 1 nagy marék fodros kel
- 2 ek mogyoró
- 1 marék rukkola
- 1 nagy csokor friss koriander
- 1 db avokádó
- 5 szem retek
- 1 db lime kifacsart leve
- 1 ek almaecet
- 2 tk magos mustár
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek méz
A grapefruitot kifilézzük (levágjuk a héjával együtt a fehér hártya részt is). A húsát egy keverőtálba tesszük, a maradékból egy másik tálba facsarjuk a gyümölcs levét, amihez hozzákeverjük az olívaolajat, mustárt, ecetet, mézet, sózzuk, borsozzuk és ez lesz a sali dresszingje.
Az avokádót megpucoljuk, szeletekre vágjuk és meglocsoljuk a lime levével, hogy ne barnuljon meg és a grapefruithoz adjuk. Végül belekeverjük a nagy darabokra tépett fodros kelt, a mogyorót, rukkolát, durvára vágott koriandert, a negyedelt retket és az egészet összeforgatjuk.