Hozzávalók
- 1 fej brokkoli
- 4 szelet bacon
- 1 ek szeletelt pirított mandula
- 6 - 7 szem aszalt szilva
- 1 fej kisebb lilahagyma
A dresszinghez
- 3 ek balzsamecet
- 4 ek olívaolaj
- só, bors
Téli brokkolisaláta
Hozzávalók
- 1 fej brokkoli
- 4 szelet bacon
- 1 ek szeletelt pirított mandula
- 6 - 7 szem aszalt szilva
- 1 fej kisebb lilahagyma
A dresszinghez
- 3 ek balzsamecet
- 4 ek olívaolaj
- só, bors
A dresszing hozzávalóit összekeverjük és belerakjuk pácolni a vékonyra szeletelt lilahagymát. A bacont egy száraz serpenyőben ropogósra sütjük, félrerakjuk. Ugyanebben a serpenyőben lepirítjuk a rózsáira szedett brokkolit kb. 6-7 perc alatt, majd kiszedjük egy nagy keverőtálba.
Hozzákeverjük az elfelezett aszalt szilvát, pirított mandulát és beletördeljük a ropogós bacont. A legvégén pedig beletesszük a lilahagymát és a dresszinggel együtt alaposan átforgatjuk.