Hirdetés
Karácsonyi menü

Zöldséges quinoasaláta

Hozzávalók

4
főre
+
150 g quinoa
2 szál sárgarépa
1 fej káposzta fele
1 db kígyóuborka
1 csokor újhagyma
1 ujjnyi gyömbér
1 db citrom facsart leve
3 ek szójaszósz
1 - 2 gerezd fokhagyma
1 tk chilipehely (ízlés szerint)
1 ek méz
1 nagy csokor friss koriander vagy petrezselyem
100 g sótlan földimogyoró
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Zöldséges quinoasaláta

Ez a friss, zöldséges saláta isteni köret akár grillezett húsok mellé, de önmagában is tökéletes egy könnyű, tavaszi-nyári vacsoraként.
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
150 g quinoa
2 szál sárgarépa
1 fej káposzta fele
1 db kígyóuborka
1 csokor újhagyma
1 ujjnyi gyömbér
1 db citrom facsart leve
3 ek szójaszósz
1 - 2 gerezd fokhagyma
1 tk chilipehely (ízlés szerint)
1 ek méz
1 nagy csokor friss koriander vagy petrezselyem
100 g sótlan földimogyoró
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A quinoát jó alaposan átmossuk, majd kétszeres mennyiségű sós vízben, 15 perc alatt megfőzzük, majd levéve a lángról, fedő alatt még 10 percig pihentetjük, majd hagyjuk kihűlni. A répát és a káposztát lereszeljük, az uborka magos részét kikaparjuk, majd az uborkát is lereszeljük. Az újhagymát vékonyan felszeleteljük. Az összes zöldséget összekeverjük.

A gyömbért lereszeljük, majd egy aprítóba tesszük, a citromlével, a szójaszósszal, a fokhagymával, a chilivel, korianderrel és a mézzel, majd az egészet összezúzzuk és alaposan összekeverjük a zöldségekkel. Ha a quinoa teljesen kihűlt, hozzákeverjük a zöldségekhez, és egy órára hűtőbe tesszük a salátát, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor durvára aprított mogyoróval szórjuk meg.

Ha tetszett a quinoasaláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások