Hozzávalók
- 700 g cukkini
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 2 ek keményítő
- só, bors
- 250 g csirkemell
- 2 tk liszt
- bő olaj a sütéshez
- 4 ek tejföl
- 150 g trappista sajt
- 1 kis csokor friss petrezselyem
Cukkinis mátrai borzaska
Hozzávalók
- 700 g cukkini
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 2 ek keményítő
- só, bors
- 250 g csirkemell
- 2 tk liszt
- bő olaj a sütéshez
- 4 ek tejföl
- 150 g trappista sajt
- 1 kis csokor friss petrezselyem
A cukkinit lereszeljük egy tálba, megszórjuk 1 teáskanál sóval és 15 perce hagyjuk állni. Ezután kinyomkodjuk belőle a vizet, és egy nagy tálba rakjuk. Belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a tojást, a keményítőt, egy csipet sót, frissen őrölt borsot, és hagyjuk állni 5 percet.
A csirkemellet 2 szeletre vágjuk és kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalát megszórjuk a liszttel. Beleforgatjuk a cukkinis keverékbe. Ha nem tapadna rá eléggé, a kezünkkel rásegíthetünk. Ezután egy nagyobb serpenyőbe 2 cm magasan olajat öntünk, és a közepesen forró olajban aranybarnára sütjük a húsok mindkét oldalát.
Ha megsült, papírtörlőre szedjük, majd tálaláskor megkenjük a tejföllel, ráreszeljük a sajtot és megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.
Ha tetszett a mátrai borzaska receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!