Hirdetés

Hozzávalók

2
szendvicshez
4 croissant
pár friss salátalevél
jó minőségű szeletelt sonka
sajtszeletek
paradicsomszeletek

A majonézhez:

3 tojás
1 tk mustár
fél citrom kifacsart leve
400 ml olaj

A majonézes pesztóhoz:

3 ek majonéz
3 ek zöld pesztó

A sajtkrémhez:

150 g vörös cheddar sajt
1 tk étkezési keményítő
60 ml tejszín
Hirdetés

Croissant szendvics házi majonézzel felturbózva

A szendvics egy egyszerű műfaj, de vannak trükkök, amikkel egyszerűen és gyorsan feldobhatjátok a szendvicseteket. Én most egy házi majonézes, pesztós sonkás croissant receptet mutatok nektek, csekkoljátok a videót is és próbáljátok ki a receptet!
Hirdetés

Hozzávalók

2
szendvicshez
4 croissant
pár friss salátalevél
jó minőségű szeletelt sonka
sajtszeletek
paradicsomszeletek

A majonézhez:

3 tojás
1 tk mustár
fél citrom kifacsart leve
400 ml olaj

A majonézes pesztóhoz:

3 ek majonéz
3 ek zöld pesztó

A sajtkrémhez:

150 g vörös cheddar sajt
1 tk étkezési keményítő
60 ml tejszín

A majonézhez egy magasabb falú edénybe ütjük a tojásokat. Mehet hozzá a mustár, citromlé, só és végül az olaj. Botmixerrel krémesítjük úgy, hogy nem mozgatjuk a botmixert közben, csak a végén amikor már krémes a majonéz. A szendvicskrémhez fele-fele arányban összekeverünk majonézt és zöld pesztót. A sajtkrémhez a sajtot egy lábasba reszeljük, a keményítővel és tejszínnel kevergetve pár perc alatt összeolvasztjuk, hogy mártás állagú legyen. A szendvicsekhez a croissant-okat félbevágjuk, az alsó felüket megkenjük a sajtszósszal, erre kerül pár salátalevél, sonkaszeletek, sajt, pár szelet paradicsom. végül a pesztós majonézzel megkent croissant tetővel zárjuk a sort és már kész is!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások