A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
Fullextrás sonkás szendvics sriracha szósszal
A remuládhoz
- 8 - 10 ek majonéz
- 2 ek mustár
- 2 ek sriracha szósz
- ½ fej lila hagyma
- 3 db savanyú uborka
- só, bors
- ½ tk cukor
A gombához
- 100 g shiitake gomba
- 4 ek olívaolaj
- 3 ek szójaszósz
- 1 ek rizsecet
Az összeállításhoz
- 1 db bagett
- 4 - 5 levél fejes saláta
- 6 szelet pulykamellsonka
- 4 szelet sajt
- 1 db paradicsom
- 0.25 db kígyóuborka
Sült paprikás-pulykamellsonkás melegszendvics
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db chili
- ½ db piros kaliforniai paprika
- ½ db sárga kaliforniai paprika
- só, bors
- 2 nagyobb szelet kenyér
- 50 g sajtkrém
- 6 szelet sonka
- 50 g szeletelt cheddar sajt
Spenótos-sonkás-sajtos zsemle
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csomag bébispenót
- só, bors
- frissen reszelt szerecsendió
- 2 db magos zsemle
- 8 szelet sonka
- 8 szelet mozzarella sajt
Az akkori sonkás szendvics pontos receptjét nem ismerem, azt viszont tudom, hogy ezek a szendvicsek is repetáért fognak kiáltani.
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
Fullextrás sonkás szendvics sriracha szósszal
A remuládhoz
- 8 - 10 ek majonéz
- 2 ek mustár
- 2 ek sriracha szósz
- ½ fej lila hagyma
- 3 db savanyú uborka
- só, bors
- ½ tk cukor
A gombához
- 100 g shiitake gomba
- 4 ek olívaolaj
- 3 ek szójaszósz
- 1 ek rizsecet
Az összeállításhoz
- 1 db bagett
- 4 - 5 levél fejes saláta
- 6 szelet pulykamellsonka
- 4 szelet sajt
- 1 db paradicsom
- 0.25 db kígyóuborka
Sült paprikás-pulykamellsonkás melegszendvics
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db chili
- ½ db piros kaliforniai paprika
- ½ db sárga kaliforniai paprika
- só, bors
- 2 nagyobb szelet kenyér
- 50 g sajtkrém
- 6 szelet sonka
- 50 g szeletelt cheddar sajt
Spenótos-sonkás-sajtos zsemle
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csomag bébispenót
- só, bors
- frissen reszelt szerecsendió
- 2 db magos zsemle
- 8 szelet sonka
- 8 szelet mozzarella sajt
Fullextrás sonkás szendvics sriracha szósszal
A remuládhoz a majonézt, a mustárt, a sriracha szószt, az apróra vágott lila hagymát és savanyú uborkát összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a cukrot is. A gombát felcsíkozzuk, egy serpenyőt közepes lángon felmelegítünk, és összekeverjük benne az olívaolajat, a szójaszószt és a rizsecetet. Hozzáadjuk a gombát, és alaposan megpirítjuk.
A szendvicshez félbevágjuk a bagettet, és mindkét felét megkenjük a remuláddal. A bagett aljába pakoljuk a salátaleveleket, ráhalmozzuk a szójás gombát, a sonkaszeleteket és a sajtot, majd jöhet a felszeletelt paradicsom és uborka, végül a bagett tetejével zárjuk.
- Elkészítési idő: 25 perc
Sült paprikás-pulykamellsonkás melegszendvics
Egy serpenyőben közepes lángon olívaolajat hevítünk, rátesszük a zúzott fokhagymát és a felkarikázott chilit, majd lepirítjuk rajta a csíkokra vágott paprikát, közben sózzuk és borsozzuk. A kenyereket megkenjük a sajtkrémmel, rápakoljuk a paprikás ragut és a sonkát, majd befedjük a cheddar sajttal. Sütőpapíros tepsire tesszük a szendvicseket, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
- Elkészítési idő: 30 perc
Spenótos-sonkás-sajtos zsemle
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, beletesszük a zúzott fokhagymát, majd rádobjuk a spenótot. Ha kezd összeesni, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, és 4-5 perc alatt megfonnyasztjuk. A zsemléket félbevágjuk, alulra jöhet két szelet sonka, majd két szelet sajt, erre a spenót, majd ismét sajt és sonka, végül a zsemlék tetejével zárjuk a sort.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a 3-féle szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!