Hozzávalók
- 150 g szárazkolbász
- 2 fej vöröshagyma (125 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ mk őrölt kömény
- 3 db paradicsom (80 g/db)
- 5 db tv-paprika (100 g/db)
- 1 tk fűszerpaprika
- só, bors
- 1 ek daráltpaprika-krém
- 6 szelet kenyér
A tálaláshoz
- 2 szál újhagyma
Hozzávalók
- 150 g szárazkolbász
- 2 fej vöröshagyma (125 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ mk őrölt kömény
- 3 db paradicsom (80 g/db)
- 5 db tv-paprika (100 g/db)
- 1 tk fűszerpaprika
- só, bors
- 1 ek daráltpaprika-krém
- 6 szelet kenyér
A tálaláshoz
- 2 szál újhagyma
A lecsókrémes kenyérhez kolbászt karikákra vágjuk és egy lábasba tesszük. Közepes hőfokon kb. 5 perc alatt kisütjük a zsírját, majd kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsírba tesszük a félkarikákra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Közepes hőfokon kb. 7 percig dinszteljük.
Hozzáadjuk a köményt és a cikkekre vágott paradicsomot. (Ha szeretnénk, a tetejét X alakban vágjuk be és forrázzuk le, így ha igény van rá, könnyedén lehúzhatjuk a bőrét.) Mehet a paradicsommal együtt a lábasba a kicsumázott, háromszögekbe vágott paprika is. Megszórjuk a fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a daráltpaprika-krémet is, és közepesen erős hőfokon kb. 25 percig főzzük.
Vizet ne adjuk hozzá, mert a paprika és a paradicsom is bőven fog levet ereszteni, és mivel krémet készítünk belőle, fontos, hogy minél szárazabb legyen a végeredmény. Amikor megfőtt, hagyjuk kicsit kihűlni, majd egy turmixgépbe tesszük és alaposan leturmixoljuk. Ha netán nagyon folyós lenne a végeredmény, akkor szedjük egy nedves textilpelenkába, alá tegyünk egy tálat és pár óra alatt vagy akár egy éjszaka alatt hagyjuk, hogy a felesleges víz kicsepegjen belőle.
A kolbászt tegyük egy konyhai aprítógépbe és zúzzuk morzsává az egészet. A kenyereket kenjük meg a krémmel, majd szórjuk meg a kolbászmorzsával és az újhagyma felkarikázott zöld részével.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a lecsókrémes kenyér kolbászmorzsával és újhagymával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
A lecsókrémes kenyér egy igazi nyári kaja, mutatunk még néhány hasonlót!
Zöldségekkel töltött padlizsán