A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A húshoz
- 200 g hátszín
- 2 tk dijoni mustár
- őrölt bors
- 2 ek olaj
- só
- 50 g vaj
A lyoni hagymához
- 1 fej hagyma (kb. 100 g)
- 2 ek liszt
- olaj a sütéshez
A mártáshoz
- 2 tk dijoni mustár
- 2 tk magos mustár
- ½ db citrom leve
- 2 ek méz
- 50 ml olaj
- őrölt bors
Az összeállításhoz
- 2 db ciabatta
- 1 ek majonéz
- 30 g jégsaláta
- 1 db paradicsom
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A húshoz
- 200 g hátszín
- 2 tk dijoni mustár
- őrölt bors
- 2 ek olaj
- só
- 50 g vaj
A lyoni hagymához
- 1 fej hagyma (kb. 100 g)
- 2 ek liszt
- olaj a sütéshez
A mártáshoz
- 2 tk dijoni mustár
- 2 tk magos mustár
- ½ db citrom leve
- 2 ek méz
- 50 ml olaj
- őrölt bors
Az összeállításhoz
- 2 db ciabatta
- 1 ek majonéz
- 30 g jégsaláta
- 1 db paradicsom
A lyoni steak szendvicshez először a hátszínszeleteket megkenjük mustárral és borsozzuk, majd 1 ek olajjal is bekenjük, és zacskóba rakva hűtőben 12-24 órán keresztül pácoljuk. A hagymát 0,5 cm-es karikákra vágjuk, gyűrűire nyomkodjuk, és összeforgatjuk a liszttel. 180 fokos, bő olajban 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük és tálalásig félretesszük.
A húst egy forró serpenyőben a maradék olajon kérgesítjük, és közben sózzuk. Ha megfordítottuk, rádobjuk a vajat és alufóliával lefedve félretesszük. A mártáshoz a mustárokat, a citrom levét és a mézet összekeverjük, majd vékony sugárban öntve hozzákeverjük az olajat is. Borsozzuk, és kész is vagyunk vele.
A ciabattákat kettévágjuk, és vékonyan megkenjük majonézzel. Száraz, közepesen forró serpenyőben megpirítjuk a vágott felületüket. A jégsalátát és a paradicsomot felszeleteljük, és már csak az összeállítás van hátra: a ciabattára tesszük a jégsalátát, rápakoljuk a felszeletelt hátszínt. Meglocsoljuk a mézes-mustáros mártással, ráhelyezzük a paradicsomszeleteket, és bőségesen megpakoljuk a sült hagymával. A szendvicset a ciabatta pirított tetejével zárjuk, és egy pohár amber ale társaságában tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc + pácolás
Ha tetszett a recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több brutál szendó:
Aszalt paradicsomos – chilis mozzarellás grillszendvics friss salátával
Kolbászkrémes szendvics grillezett trappistával és karamellizált hagymával