Hirdetés
Hirdetés

Cuccos chilis bab barna sörrel

A chilis bab az egyik legfinomabb kaja tud lenni, hogyha jól van elkészítve. Most mutatunk is hozzá egy receptet, amit felturbóztunk egy kis barna sörrel, így pedig még brutálisabb végeredményt kaptunk, mint a hagyományos verziónál. Ha szeretitek a cuccos kajákat, akkor mindenképp próbáljátok ki!
Hirdetés

Hozzávalók 2-3 személyre:

  • 1-2 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 3 kisebb paradicsom
  • 500 g darált marhahús
  • 3 ek paradicsompüré
  • 300 ml barna sör
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 1 mk őrölt koriander
  • 1 mk őrölt római kömény
  • 1-2 mk chilipehely
  • 300 g vörösbab (konzerv)
  • 30 ml presszó kávé
  • 2 kocka étcsokoládé

A tálaláshoz:

  • tejföl
  • friss petrezselyem vagy koriander
Fotó: Szilágyi Nóri

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Belerakjuk a cikkekre vágott paradicsomot és 2 percig kevergetjük, majd mehet rá a darált hús, amit fehéredésig pirítunk, majd elkeverjük benne a paradicsompürét és felöntjük a sörrel. Beleszórjuk a fűszereket, átkeverjük és kb. 80-90 percig főzzük. Időnként átkeverjük és ha elpárologna a leve akkor kevés sörrel még felöntjük. Belekeverjük a leszűrt babot, kávét és csokit, átkeverjük, 1-2 percig még főzzük, majd tejföllel és petrezselyemmel tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások