Hozzávalók
- 300 g szarvacska tészta
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g csiperkegomba (vagy más gombafajta)
- 3 marék bébispenót
- só, bors
- szerecsendió
- 400 g mascarpone
- 300 g tejföl
- 2 gömb mozzarella (2x125 g)
Krémes rakott tészta gombával és spenóttal
Hozzávalók
- 300 g szarvacska tészta
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g csiperkegomba (vagy más gombafajta)
- 3 marék bébispenót
- só, bors
- szerecsendió
- 400 g mascarpone
- 300 g tejföl
- 2 gömb mozzarella (2x125 g)
A tésztát forró sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát is, közben sózzuk, borsozzuk. Kis ideig még pirítjuk, majd rádobjuk a szeletekre vágott gombát és kb 8-10 percig kevergetve tovább pirítjuk. Ekkor mehet hozzá a spenót is, amit még pár percig hagyunk sülni. A mascarponét elkeverjük a tejföllel, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A tepsi aljára rakjuk a tészta felét, erre jön a tejfölös mártás fele, majd a spenótos gombának szintén a fele, végül pár szelet mozzarella. Ezt a rétegezést még egyszer megismételjük, majd 180 fokos sütőbe toljuk a tésztát és kb 35-40 perc alatt megsütjük.