Hirdetés

Krémes rakott tészta gombával és spenóttal

Hirdetés

Krémes rakott tészta gombával és spenóttal

A rakott tészták eléggé beleillenek a comfort food kategóriába és mivel úgy gondoljuk ezekre elég nagy szükség van, főleg a hűvösebb időszakokban, ezért igyekszünk minél több ilyennel kedveskedni nektek. Most egy brutálisan krémes rakott tészta receptet mutatunk, amit sok-sok gombával és spenótlevéllel turbóztunk fel.
Hirdetés

Hozzávalók (20×29 cm-es tepsihez)

  • 300 g szarvacska tészta
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 400 g csiperkegomba (vagy más gombafajta)
  • 3 marék bébispenót
  • só, bors
  • szerecsendió
  • 400 g mascarpone
  • 300 g tejföl
  • 2 gömb mozzarella (2×125 g)
Fotó: Szilágyi Nóri

A tésztát forró sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát is, közben sózzuk, borsozzuk. Kis ideig még pirítjuk, majd rádobjuk a szeletekre vágott gombát és kb 8-10 percig kevergetve tovább pirítjuk. Ekkor mehet hozzá a spenót is, amit még pár percig hagyunk sülni. A mascarponét elkeverjük a tejföllel, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A tepsi aljára rakjuk a tészta felét, erre jön a tejfölös mártás fele, majd a spenótos gombának szintén a fele, végül pár szelet mozzarella. Ezt a rétegezést még egyszer megismételjük, majd 180 fokos sütőbe toljuk a tésztát és kb 35-40 perc alatt megsütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?