Hirdetés

Zseniális túróval töltött zsömle

Hirdetés

Zseniális túróval töltött zsömle

Hirdetés

Mindegy, hogy zsemlének, vagy zsömlének szoktátok ejteni, ezt a túróval töltött édességet egyszerűen imádni fogjátok! Azon felül, hogy megidézi a gyerekkorotokat, még elkészíteni is  egyszerű, szóval itt az ideje nosztalgiázni kicsit és megenni néhány fincsi túróval töltött zsömlét.

Hozzávalók:

  • 3 zsemle
  • 250 g túró
  • 3 tojás
  • 300 ml tej
  • 2 ek cukor
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • 2 ek mazsola
  • 1 ek tejföl
Fotó: Fördős Peti

A zsemlék tetejét levágjuk és villával kiszedjük a belsejét, úgy, hogy kb. 1 cm vastag maradjon a héja . A zsemle belének a felét villával kicsi falatokra tépkedjük, ezt a töltelékhez fogjuk használni. A túróhoz adunk 1 evőkanál cukrot, 1 egész tojást, a reszelt citrom héjat, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a zsemle félretett belét, a mazsolát és az egészet jó alaposan összekeverjük. 2 egész tojást felhabosítunk a maradék cukorral, és elkeverjük a tejjel. Ebbe áztatjuk bele a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és telepakoljuk őket a túrós töltelékkel. A tetejére tesszük a szintén megáztatott zsemle tetőket, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük.

Fotó: Fördős Peti

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?