Hozzávalók
- 200 g dió
- 25 g fenyőmag
- 2 szelet szikkadt kenyér
- 300 ml tej
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 g reszelt parmezán sajt
- 5 ek olívaolaj
- 400 g tagliatelle
- só, bors
A tálaláshoz
- 20 g parmezán sajt
- 1 marék darabolt dió
- 2 ág majoránna
- 1 db citrom reszelt héja
Hozzávalók
- 200 g dió
- 25 g fenyőmag
- 2 szelet szikkadt kenyér
- 300 ml tej
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 g reszelt parmezán sajt
- 5 ek olívaolaj
- 400 g tagliatelle
- só, bors
A tálaláshoz
- 20 g parmezán sajt
- 1 marék darabolt dió
- 2 ág majoránna
- 1 db citrom reszelt héja
A pesztóhoz a diót forró vízben blansírozzuk 3-4 percig, majd leszűrjük és egy száraz, tiszta konyharuhával ledörzsöljük a héját. Ezután egy száraz, forró serpenyőben megpirítjuk a diót és a fenyőmagot. A kenyeret darabokra tépjük, beletesszük egy tálba és ráöntjük a tejet. Ahogy a kenyér magába szívta a tejet, kinyomkodjuk, és a folyadékot félretesszük.
Turmix segítségével a kenyeret lezúzzuk a dióval, a reszelt fokhagymával, a fenyőmaggal és a parmezánnal, majd folyamatosan csurgatva hozzáadjuk az olívaolajat és annyi tejet, hogy egy sűrű, krémes szószt kapjunk.
A tésztát forró, sós vízben 8-9 perc alatt al dentére főzzük, majd leszűrjük, de a főzővízből félreteszünk egy csészényit.
Egy nagy serpenyőbe átszedjük a diópesztót, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, öntünk bele a félretett tésztafőzővízből, majd beleforgatjuk a tésztát, és összerottyantjuk. Ha túl sűrű lenne, még adhatunk hozzá a főzővízből. Frissen reszelt parmezánnal, dióval, majoránnával és a citrom reszelt héjával díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a diópesztós tagliatelle receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több tagliatelle receptet mutatunk, mert ez egy nagyon király tészta!
Paradicsomos tagliatelle guancialéval és pangrattatóval
Sült karfiolos-baconös-tejszínes tagliatelle
Citromos-ricottás tagliatelle baconmorzsával