Hirdetés

Sütőtökös rizottó pirított gombával

Hirdetés

Sütőtökös rizottó pirított gombával

Hirdetés

Izgalmas gombák, sütőtök, dió és egy krémes rizottó, hát ez csak is valami nagyon finom lehet. Egy meleg egytálétel, amit nem lehet megunni, higgyétek el, hogy érdemes vagy  20 percig kavargatni azt a rizottó rizst, mert az eredmény felülmúlhatatlan.

Sütőtökös rizottó

sutotokos_rizotto2.jpg

Hozzávalók (2 főre):

  • 2 ek vaj
  • 15 dkg rizottó rizs
  • 20 dkg gomba (csiperke, ördögszekér, shitake vagy ami szimpi vegyesen)
  • 1 ág rozmaring
  • 3-4 ág kakukkfű
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1,5 dl fehérbor
  • 0,8 l alaplé (vagy víz)
  • 20 dkg sütőtök
  • 5 dkg parmezán
  • 30 g hideg vaj
  • 1 marék pirított dió

1 evőkanál vajon lepirítjuk a gombákat, hozzáadjuk a finomra vágott rozmaringot és kakukkfüvet, borssal ízesítjük és félrerakjuk. A serpenyőbe dobunk egy újabb evőkanál vajat és üvegesre pároljuk rajta a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a rizst és üvegesre hevítjük, majd felöntjük a borral és folyamatosan kevergetjük. Amikor a bor eltűnt, több részletben alaplevet adagolunk hozzá és folyton kevergetve főzzük a rizottót. A sütőtököt egészen kis kockákra vágjuk és a második kör alaplé után a rizottóhoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és amikor a szemek majdnem teljesen puhák, hozzáadjuk a lepirított gombákat, a parmezánt és a hideg vajat. A tetejét pirított dióval szórjuk meg és azonnal tálaljuk!

sutotokos_rizotto.jpg

 

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások