A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 1 szál sárgarépa (130 g/szál)
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- ½ csokor bazsalikom
- 450 g krumplipüré
- só, bors
- 150 g finomliszt
- bő olaj a sütéshez
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 1 szál sárgarépa (130 g/szál)
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- ½ csokor bazsalikom
- 450 g krumplipüré
- só, bors
- 150 g finomliszt
- bő olaj a sütéshez
A maradék krumplipüré megmentésének tuti módja ez a burgonyafasírt! Első lépésként lereszeljük a répát, finomra aprítjuk a hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet és a bazsalikomot, majd elkeverjük a krumplipürével. Alaposan megsózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a lisztet is. Nedves kézzel golyókat formázunk egy-egy evőkanálnyi masszából – ebből az adagból kb. 18-20 darab jött ki nekem.
Egy lábasban bő olajat hevítünk, de nem kell, hogy túl forró legyen, elég, ha kb. 5-6-os fokozaton vagy közepes lángon tartjuk. Amikor az olaj eléggé felmelegedett, beledobunk 3-4 golyót és addig sütjük, míg a külseje szép aranybarna lesz, vagy talán még egy kicsit barnább is. Én úgy jobban szeretem! 🙂
A kész burgonyafasírtot tálalhatjuk snackként egy fullos tejfölös mártogatóssal, de egy wrapet vagy egy főzeléket is nagyon jól ki tud egészíteni.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a maradék krumplipüré felhasználásával készülő burgonyafasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Égbekiáltó hiba lenne, ha a maradék krumplipüré a kukában végezné! Szuper maradékmentő recepteket találsz az oldalunkon, amikhez simán felhasználhatod a vasárnapi ebédről megmaradt köretet.
Barna sörös, karamellizált hagymás pásztorpite