Hozzávalók
- 3 ek olívaolaj
- 1 db közepes fej vöröshagyma
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 800 g hámozott egész paradicsom konzerv
- ½ mk szárított kakukkfű
- ½ mk szárított oregano
- 1 marék friss bazsalikom (egy fél marék a tálaláshoz szükséges)
- 1 szár angolzeller
- 1 l zöldségalaplé
- 1 csapott ek só
- 1 púpozott tk cukor
- 2 púpozott ek orzótészta
- 1 csomag mozzarellagolyó (kb. 100-125 g)
Olasz paradicsomleves orzótésztával
Hozzávalók
- 3 ek olívaolaj
- 1 db közepes fej vöröshagyma
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 800 g hámozott egész paradicsom konzerv
- ½ mk szárított kakukkfű
- ½ mk szárított oregano
- 1 marék friss bazsalikom (egy fél marék a tálaláshoz szükséges)
- 1 szár angolzeller
- 1 l zöldségalaplé
- 1 csapott ek só
- 1 púpozott tk cukor
- 2 púpozott ek orzótészta
- 1 csomag mozzarellagolyó (kb. 100-125 g)
Kevés olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát majd pár perc után hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát is. Beleöntjük a paradicsomkonzervet és egy burgonyatörő segítségével kissé összenyomkodjuk és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a szárított fűszereket és az apróra vágott friss bazsalikom felét. Kisebb darabokra vágjuk az angolzellert és a leveshez dobjuk. Felöntjük a forró zöldségalaplével, összeforraljuk, ízesítjük sóval, cukorral és pár perc alatt megfőzzük benne az orzótésztát. Nagyobb darabokra vágott/tépkedett mozzarellával és a maradék friss bazsalikommal tálaljuk.
Ha tetszett az olasz paradicsomleves orzótésztával, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!