Hozzávalók
- 1 db vöröshagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 1 db paradicsom
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 2 marék zöldborsó
- 1 db nagy krumpli
- 1 fej kisebb káposzta
- 1 fej karfiol
- 2 csokor petrezselyem
- 1 szál (sima/angol) zeller
- ½ db padlizsán
- só, bors
- 1 csipet kakukkfű
- 1 csipet oregánó
- szerecsendió
- reszelt parmezán
Íme a legkirályabb padlizsános zöldségleves
Hozzávalók
- 1 db vöröshagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 1 db paradicsom
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 2 marék zöldborsó
- 1 db nagy krumpli
- 1 fej kisebb káposzta
- 1 fej karfiol
- 2 csokor petrezselyem
- 1 szál (sima/angol) zeller
- ½ db padlizsán
- só, bors
- 1 csipet kakukkfű
- 1 csipet oregánó
- szerecsendió
- reszelt parmezán
A padlizsánt kb. 3×3 kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és pár csepp olajjal összekeverjük. Sütőpapíros tepsire tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Közben forró olajban lepirítjuk a felkockázott paradicsomot, a rusztikusra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Minden zöldséget felszeleteljünk karfiol, valamint a káposzta kivételével, ezeket is a hagymás alaphoz adjuk. Sózzuk és borsozzuk, valamint fűszerezzük kakukkfűvel és oregánóval. Végül mehet bele a vágott petrezselyem is, majd felöntjük 1,5 liter forró vízzel. Addig főzzük, amíg a sárgarépa majdnem puha lesz, ekkor mehet bele a káposzta, meg a karfiol. Ha újra felforrt, hozzáadjuk a sült padlizsánt is és reszeljünk bele a szerecsendióból. Kész is van, nem kell tovább főzni, hogy a zöldségek ne főjenek szét. Levesbetétnek adhatunk hozzá bármilyen főtt tésztát vagy rizst. Tálaláskor reszelhetünk rá egy kevés parmezánt is.