Hozzávalók
A piskótához:
- 6 db tojás
- 100 g cukor
- 100 g liszt
- 20 g holland kakaópor
- 1 csipet só
A krémhez:
- 100 g pirított törökmogyoró
- 200 ml tejszín
- 200 g étcsoki
- 100 g vaj
- 200 g mascarpone
Étcsokis mogyorós rolád
Hozzávalók
A piskótához:
- 6 db tojás
- 100 g cukor
- 100 g liszt
- 20 g holland kakaópor
- 1 csipet só
A krémhez:
- 100 g pirított törökmogyoró
- 200 ml tejszín
- 200 g étcsoki
- 100 g vaj
- 200 g mascarpone
A piskótához a tojásfehérjét habbá verjük a cukorral. Belekeverjük a tojássárgájákat, és hozzászitáljuk a kakaóporral és sóval elkevert lisztet. Sütőpapírral bortított nagyméretű tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 15-18 perc alatt megsütjük. A megsült piskótát még melegen egy konyharuha segítségével feltekerjük.
A krémhez a tejszínt felforraljuk, ráöntjük a kockákra tördelt csokira, megvárjuk amíg felolvad, elkeverjük és hűtőhidegre hűtjük. A mogyorót apróra törjük (egy nyújtófával, vagy aprítógépben). A kihűlt tejszínes, csokis ganache ¾-ét kb. 1 perc alatt kihabosítjuk robotgéppel, belekeverjük a vajat és a mascaponét. A maradék tejszínes csokival megkenjük a piskótát, megszórjuk a tört mogyoróval, megkenjük a krémmel és feltekerjük a roládot. Kevés olvasztott csokival és mogyoróval díszítjük.