A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 4 db pita
- 1 db nagy padlizsán
- olívaolaj
- 4 db főtt tojás
A hummuszhoz
- 1 konzerv csicseriborsó
- 4 - 5 ek olívaolaj
- 3 ek tahini
- só, bors
- 1 tk római kömény
- ½ db citrom facsart leve
- 1 gerezd fokhagyma (kicsi)
- 50 ml víz
Az arab salátához
- 1 db kápia paprika
- 1 db paradicsom
- 1 db kígyóuborka
- 2 fej lilahagyma
- 1 nagy csokor friss petrezselyem
- 3 ek olívaolaj
- ½ db citrom facsart leve
- só, bors
A savanyított káposztához
- 0.25 fej lilakáposzta
- 200 ml almaecet
- só, bors
- 200 ml forralt víz
A csípős szószhoz
- 150 g natúr joghurt
- 1 tk csípős paprikakrém
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 4 db pita
- 1 db nagy padlizsán
- olívaolaj
- 4 db főtt tojás
A hummuszhoz
- 1 konzerv csicseriborsó
- 4 - 5 ek olívaolaj
- 3 ek tahini
- só, bors
- 1 tk római kömény
- ½ db citrom facsart leve
- 1 gerezd fokhagyma (kicsi)
- 50 ml víz
Az arab salátához
- 1 db kápia paprika
- 1 db paradicsom
- 1 db kígyóuborka
- 2 fej lilahagyma
- 1 nagy csokor friss petrezselyem
- 3 ek olívaolaj
- ½ db citrom facsart leve
- só, bors
A savanyított káposztához
- 0.25 fej lilakáposzta
- 200 ml almaecet
- só, bors
- 200 ml forralt víz
A csípős szószhoz
- 150 g natúr joghurt
- 1 tk csípős paprikakrém
A hummusz hozzávalóit egy aprítógépbe rakjuk és krémesre pürésítjük. Az arab salátához apró kockákra vágjuk a paprikát, paradicsomot, uborkát, lilahagymát és egy keverőtálban összekeverjük az olívaolajjal, citromlével, felaprított petrezselyemmel, sóval borssal. A padlizsánt kb. fél cm vastagra vágjuk, megsózzuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és lepirítjuk mindkét felét egy grillserpenyőben, majd kiszedjük. A káposztát vékonyan felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az almaecettel és nyakon öntjük forró vízzel. Addig hagyjuk benne állni, amíg ki nem hűl., majd leszűrjük.
A csípős szószhoz a hozzávalókat elkeverjük egy kis tálban.
Az összeszereléshez egy serpenyőben kevés olajon átpirítjuk a pitákat. Levágjuk a végeit és kezdődhet a megtöltés: 2-3 evőkanál humusz, az arab saliból egy kevés, pár szelet padlizsán, a felszeletelt főtt tojásból pár darab, kevés csípős szósz, savanyított káposzta és ízlés szerint mindegyikből még egy kis adag, amíg csak fér a pitába.
Ha tetszett a sabich receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!