Hozzávalók
- 6 fej hagyma (nagy)
- 30 g vaj
- 3 ek olívaolaj
- só, bors
- 4 - 5 ág friss kakukkfű
- 5 gerezd fokhagyma
- 200 ml vörösbor
- 1 l marhaalaplé
- 1 db ciabatta
- 1 csomag mozzarella
Olasz hagymaleves
Hozzávalók
- 6 fej hagyma (nagy)
- 30 g vaj
- 3 ek olívaolaj
- só, bors
- 4 - 5 ág friss kakukkfű
- 5 gerezd fokhagyma
- 200 ml vörösbor
- 1 l marhaalaplé
- 1 db ciabatta
- 1 csomag mozzarella
A hagymát félfőre vágjuk, lassan megkaramellizáljuk az olaj és vaj keverékén, sózzuk, borsozzuk. Rárakjuk a kakukkfüvet, a zúzott fokhagymát, hozzáöntjük a bort, majd ha elpárolgott, felöntjük az alaplével, és felforraljuk. Kis, hőálló tálakba szedjük, majd felszeleteljük a ciabattát, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, rátépkedjük a mozzarellát, rárakjuk a levesre, és sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt.
Ha tetszett az olasz hagymaleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!