Hozzávalók
- 1 fej hagyma (héjastul)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa (kisebb)
- 1 szál zellerszár
- 5 - 6 g szárított gomba
- 1 csipet só
- 3 szem egész bors
- 1 csipet kakukkfű
- 2 szál petrezselyemzöld
- 500 ml hús- vagy zöldségalaplé (vagy megmaradt húsleves)
- 1 mk kurkuma
- 1 db paradicsom (kisebb)
- 100 ml céklalé
Hozzávalók
- 1 fej hagyma (héjastul)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa (kisebb)
- 1 szál zellerszár
- 5 - 6 g szárított gomba
- 1 csipet só
- 3 szem egész bors
- 1 csipet kakukkfű
- 2 szál petrezselyemzöld
- 500 ml hús- vagy zöldségalaplé (vagy megmaradt húsleves)
- 1 mk kurkuma
- 1 db paradicsom (kisebb)
- 100 ml céklalé
Az erőleves önmagában is csodás, hát még akkor, ha cékla is kerül bele!
A hagymát félbevágjuk, a fokhagymagerezdeket kicsit összetörjük, a répát megtisztítjuk és feldaraboljuk, a zellerszárat hámozóval kicsit megtisztítjuk, és 2-3 centis darabokra vágjuk. Az előkészített zöldségeket ezután a gombával, a sóval, a borssal, a kakukkfűvel és a petrezselyemzölddel együtt beletesszük az alaplébe, és felforraljuk. Belekeverjük a kurkumát is, és lassú tűzön 8-10 percet tovább főzzük. A levet átszűrjük, és összekeverjük a céklalével. Ízlés szerint a benne főtt zöldségekkel, vagy anélkül tálaljuk.
A cékla kalciumot, foszfort, vasat, nátriumot, káliumot, ként, magnéziumot, A-, B- és C-vitamint tartalmaz, aminek a felszívódását a többi zöldség és az alaplé elősegítik.
Ha tetszett a erőleves céklával turbózva receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!