Hozzávalók
Az ajvárhoz
- 2 db padlizsán (400 g/db)
- 50 ml olívaolaj
- só, bors
- 1 fej fokhagyma
- 1 db paradicsom (120 g/db)
- 6 db kápia paprika (130 g/db)
- ½ db citrom leve
- 1 tk darált csípőspaprika-krém
- 1 ek Worcestershire-szósz
- 1 tk folyékony füst (elhagyható)
A kolbászhoz
- 500 g darált sertés
- só, bors
- 10 g őrölt fűszerpaprika
- 3 g őrölt chili
- 1 tk egész kömény
- 5 gerezd fokhagyma
- 25 ml olaj
A tálaláshoz
- 2 db bagett
- 1 szál újhagyma
Hozzávalók
Az ajvárhoz
- 2 db padlizsán (400 g/db)
- 50 ml olívaolaj
- só, bors
- 1 fej fokhagyma
- 1 db paradicsom (120 g/db)
- 6 db kápia paprika (130 g/db)
- ½ db citrom leve
- 1 tk darált csípőspaprika-krém
- 1 ek Worcestershire-szósz
- 1 tk folyékony füst (elhagyható)
A kolbászhoz
- 500 g darált sertés
- só, bors
- 10 g őrölt fűszerpaprika
- 3 g őrölt chili
- 1 tk egész kömény
- 5 gerezd fokhagyma
- 25 ml olaj
A tálaláshoz
- 2 db bagett
- 1 szál újhagyma
A padlizsánokat hosszában félbevágjuk és beirdaljuk, hogy könnyebben ki tudjuk majd kaparni a húsát. Meglocsoljuk 2-3 evőkanál olívaolajjal, sózzuk és egy tepsire tesszük.
A fokhagymát héjastól beletesszük egy alufóliába, meglocsoljuk szintén 2-3 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, becsomagoljuk és szintén a tepsire tesszük. Mehet mellé a paradicsom, aminek a héját X alakban bevágjuk, hogy könnyebben lehúzhassuk majd róla, és a paprika is – a zöldségeket együtt betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 percre. Akkor jó, ha a paprika itt-ott már megfeketedett.
A sült kolbászhoz a húst sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a fűszerpaprikával, a chilivel, az egész köménnyel és a zúzott fokhagymával, majd alaposan összedolgozzuk.
Ha megsültek a zöldségek, a paprikát egy tálba tesszük, lefóliázzuk 10 percre, hogy kicsit hűljön, majd megszabadítjuk a héjától és a magjaitól, és beletesszük egy konyhai aprítógépbe a többi, szintén megpucolt zöldséggel együtt. Ízesítjük sóval, borssal, citromlével, csípőspaprika-krémmel, Worcestershire-szósszal és folyékony füsttel, majd az egészet pépesítjük.
A kolbászhúsból kis, kb. 10 centis hengereket formázunk. Közepesen erős hőfokon olajat melegítünk egy serpenyőben, és oldalanként kb. 1,5 perc alatt aranybarnára sütjük a kolbászokat.
A bagettet ferdén felszeleteljük és a kis kenyérszeleteket oldalanként 1-1 perc alatt megpirítjuk a visszamaradt kolbászzsírban.
Az ajvárt egy kis tálba szedjük, megszórjuk karikára vágott újhagymával, mellé helyezzük a megpirított kenyérszeleteket és a sült kolbászt is, végül karikára vágott újhagymával díszítjük.
- Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a sült kolbász és a házi ajvár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több kolbászos recept a Street Kitchen oldaláról:
Kolbászos-ajváros tészta juhtúróval