Hozzávalók
Hozzávalók kb. 250 ml-hez
- 500 ml tej (min. 2,8%-os)
- 160 g kristálycukor
Hozzávalók
Hozzávalók kb. 250 ml-hez
- 500 ml tej (min. 2,8%-os)
- 160 g kristálycukor
A házi sűrített tej elkészítéséhez először a tejben elkeverjük a cukrot és közepes lángon felforraljuk, majd alacsony lángon kb. 45 percig főzzük. Ezután üvegbe öntjük és kihűtjük. A végeredmény elég sűrű, enyhén karamellás színű és ízű, szinte krém állagú lesz. A fáma úgy tartja, hogy akár 3-4 hónapig is eláll a hűtőben, de nálam ezt az időt nem érte meg szegény. 🙂
- Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a házi sűrített tej receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több fantasztikus házi recept: