Hirdetés
Karácsonyi menü

Hozzávalók

2
főre
+

A pisztránghoz

2 db ALDI Almare egész pisztráng
2 ek aioli
só, bors
1 ág rozmaring
4 szelet citrom
2 ek vaj

Az aiolihoz

1 db tojássárgája
só, bors
1 tk mustár
½ db citrom leve
50+100 ml olaj
4 - 5 gerezd fokhagyma
1 ek hideg víz
1 csokor kapor
1 csokor snidling

A burgonyához

1 kg újburgonya
150 g tejföl
150 g bébispenót
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sült pisztráng kapros-aiolis burgonyával

Ez a videónk az egyik legizgalmasabb a balatoni forgatások alatt. Leszakadt az ég, Zé majdnem beleesett a Balatonba, és egy rácson ülve csinálta meg a krumplit és a halat. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A pisztránghoz

2 db ALDI Almare egész pisztráng
2 ek aioli
só, bors
1 ág rozmaring
4 szelet citrom
2 ek vaj

Az aiolihoz

1 db tojássárgája
só, bors
1 tk mustár
½ db citrom leve
50+100 ml olaj
4 - 5 gerezd fokhagyma
1 ek hideg víz
1 csokor kapor
1 csokor snidling

A burgonyához

1 kg újburgonya
150 g tejföl
150 g bébispenót
Bevásárlólistához adom

A krumplik héját ledörzsöljük, és bő, sós vízben puhára főzzük. Amíg a krumpli fő, elkészítjük az aiolit. Egy tojássárgáját mozsárba ütünk, megsózzuk, hozzáadjuk a mustárt, pár csepp citromlevet, pár csepp olajat, a zúzott fokhagymát, és megborsozzuk. Az egészet krémesre dolgozzuk, majd ha elérte a megfelelő állagot, evőkanalanként adunk hozzá olajat, amit mindig szépen eldolgozunk. Ezután átöntjük egy tálba, és átváltunk habverőre. Már bátrabban adagolhatjuk az olajat, majd beleöntjük a vizet, és utóízesítjük sóval, borssal és citromlével. A kaprot és a snidlinget felaprítjuk, ezeket is hozzáadjuk az aiolihoz, amiből  2 evőkanálnyit félreteszünk. 

Sült pisztráng

A megfőtt krumplit leszűrjük, és beleforgatjuk a szószunkba. Hozzáadjuk a tejfölt és a spenótot, ezekkel is alaposan összekeverjük. 

A pisztrángok belsejébe teszünk 1-1 kanállal az aioliból, majd kívül-belül megsózzuk, megborsozzuk. A rozmaringot felaprítjuk, és megszórjuk vele belül a pisztrángokat, majd megtöltjük őket a citromkarikákkal. Egy felforrósított grillserpenyőben az olvasztott vajon oldalanként 5 perc alatt megsütjük a halakat. A grillezett pisztrángot az aiolis krumplival, citromlével és olívaolajjal tálaljuk. 

Ha tetszett a sült pisztráng receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások