Hozzávalók
A cseresznyeraguhoz
- 400 g cseresznye (lédig)
- 70 g kristálycukor
- 1 ek étkezési keményítő
- ½ mk vaníliaaroma
- ½ mk citromlé
A krémhez
- 500 g mascarpone
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 100 g porcukor
A kekszréteghez
- 220 g zabkeksz
A tálaláshoz
- 30 g cseresznye
- 20 g pisztácia
Hozzávalók
A cseresznyeraguhoz
- 400 g cseresznye (lédig)
- 70 g kristálycukor
- 1 ek étkezési keményítő
- ½ mk vaníliaaroma
- ½ mk citromlé
A krémhez
- 500 g mascarpone
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 100 g porcukor
A kekszréteghez
- 220 g zabkeksz
A tálaláshoz
- 30 g cseresznye
- 20 g pisztácia
A cseresznyés pohárkrém esetében először a cseresznyeraguhoz egy lábasba rakjuk a kimagozott cseresznyét, és a cukorral kb. 10 perc alatt összefőzzük. A keményítőt elkeverjük pár csepp hideg vízben, majd folyamatos keverés mellett a cseresznyés raguhoz adjuk, és pár percig kevergetjük közepes lángon, hogy sűrűbb ragut kapjunk. Ízesítjük a vaníliaaromával és a citromlével, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a mascarponét stabil krémmé keverjük robotgéppel, majd belekeverjük a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a porcukrot is, a zabkekszet pedig egy aprítógépben alaposan lezúzzuk.
A krémet csillagcsöves habzsákba kanalazzuk. A poharak aljára rakunk egy réteget a zabkekszből, erre jöhet egy nagy adag cseresznyeragu, majd a krém. Egy-egy szem cseresznyével, és kevés apróra vágott pisztáciával díszíthetjük.
Elkészítési idő: 35 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!