Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
Hozzávaló kipipálva
500 g csirkemell
Hozzávaló kipipálva
2 db pita
Hozzávaló kipipálva
1 db paradicsom
Hozzávaló kipipálva
½ fej lilahagyma

A páchoz:

Hozzávaló kipipálva
1 csokor friss zöldfűszer: kakukkfű, bazsalikom, rozmaring, oregánó
Hozzávaló kipipálva
1 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
3 - 4 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
½ db citrom leve

A tzatzikihez:

Hozzávaló kipipálva
1 db kígyóuborka
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
4 ek zsíros görög joghurt
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Csirkés szuvlaki tzatzikivel és pitával

Egy jó szuvlaki egyértelműen a kerti partik elengedhetetlen eleme, ami szerintünk a (grillszezonban pláne) grillen készítve a legjobb. Zé most összedobott az omlós húsú csirkenyársak mellé egy jó fokhagymás tzatzikit is, szóval egyértelműen ütős recept lett! Próbáljátok ki!
Kipróbáltam, jóóó lett!
38
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
Hozzávaló kipipálva
500 g csirkemell
Hozzávaló kipipálva
2 db pita
Hozzávaló kipipálva
1 db paradicsom
Hozzávaló kipipálva
½ fej lilahagyma

A páchoz:

Hozzávaló kipipálva
1 csokor friss zöldfűszer: kakukkfű, bazsalikom, rozmaring, oregánó
Hozzávaló kipipálva
1 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
3 - 4 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
½ db citrom leve

A tzatzikihez:

Hozzávaló kipipálva
1 db kígyóuborka
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
4 ek zsíros görög joghurt
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A páchoz a zöldfűszereket a sóval, olívaolajjal és fokhagymával egy mozsárban összezúzzuk. Kockára vágjuk a csirkemellet, bepácoljuk, egy nyársa felhúzzuk és meggrillezzük a pitákkal együtt. A tzatzikihez az uborkát lereszeljük, besózzuk és hagyjuk 15 percig állni, majd kinyomkodjuk a felesleges levet.

A joghurtba egy fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és beletesszük az uborkát. A salit a nyársakkal sült pitával, frissen felvágott paradicsommal és lilahagymával tálaljuk.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?