Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
500 g csirkemell
2 pita
1 paradicsom
½ fej lilahagyma

A páchoz:

1 csokor friss zöldfűszer: kakukkfű, bazsalikom, rozmaring, oregánó
1 gerezd fokhagyma
3 - 4 ek olívaolaj
só, bors
½ citrom leve

A tzatzikihez:

1 kígyóuborka
só, bors
4 ek zsíros görög joghurt
2 gerezd fokhagyma
Hirdetés

Csirkés szuvlaki tzatzikivel és pitával

Egy jó szuvlaki egyértelműen a kerti partik elengedhetetlen eleme, ami szerintünk a (grillszezonban pláne) grillen készítve a legjobb. Zé most összedobott az omlós húsú csirkenyársak mellé egy jó fokhagymás tzatzikit is, szóval egyértelműen ütős recept lett! Próbáljátok ki!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
500 g csirkemell
2 pita
1 paradicsom
½ fej lilahagyma

A páchoz:

1 csokor friss zöldfűszer: kakukkfű, bazsalikom, rozmaring, oregánó
1 gerezd fokhagyma
3 - 4 ek olívaolaj
só, bors
½ citrom leve

A tzatzikihez:

1 kígyóuborka
só, bors
4 ek zsíros görög joghurt
2 gerezd fokhagyma

A páchoz a zöldfűszereket a sóval, olívaolajjal és fokhagymával egy mozsárban összezúzzuk. Kockára vágjuk a csirkemellet, bepácoljuk, egy nyársa felhúzzuk és meggrillezzük a pitákkal együtt. A tzatzikihez az uborkát lereszeljük, besózzuk és hagyjuk 15 percig állni, majd kinyomkodjuk a felesleges levet.

A joghurtba egy fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és beletesszük az uborkát. A salit a nyársakkal sült pitával, frissen felvágott paradicsommal és lilahagymával tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások