Hozzávalók
A halhoz
- 400 g tőkehalfilé
- 1 zacskó sós chips
A remuládhoz
- 3 nagy ek majonéz
- 1 tk mustár
- 0.25 fej vöröshagyma finomra vágva
- 1 db csemegeuborka apróra vágva
- 1 mk cukor
- 1 mk friss citromlé
- néhány szál petrezselyem finomra vágva
- 1 csipet szárított tárkony
- só, bors
A mentás borsópüréhez
- 300 g fagyasztott zöldborsó
- 2 ág friss menta
- 1 mk cukor
- só, bors
- 50 g vaj
Fish and chips
Hozzávalók
A halhoz
- 400 g tőkehalfilé
- 1 zacskó sós chips
A remuládhoz
- 3 nagy ek majonéz
- 1 tk mustár
- 0.25 fej vöröshagyma finomra vágva
- 1 db csemegeuborka apróra vágva
- 1 mk cukor
- 1 mk friss citromlé
- néhány szál petrezselyem finomra vágva
- 1 csipet szárított tárkony
- só, bors
A mentás borsópüréhez
- 300 g fagyasztott zöldborsó
- 2 ág friss menta
- 1 mk cukor
- só, bors
- 50 g vaj
A zöldborsót főzni kezdjük annyi vízben, ami éppen csak ellepi. Hozzáadjuk a cukrot, sót, borsot és a finomra vágott mentát és addig főzzük, míg teljesen megpuhul és a víz nagy része elpárolog. Zöldségnyomóval vagy villával durván darabosra törjük, hozzádobjuk a vajat, amivel krémesre keverjük. Szükség esetén kis vízzel állítjuk be a tökéletes krémes állagot.
A remuládhoz az összes hozzávalót összekeverjük egy tálban és meg is vagyunk vele.
A halfiléből eltávolítjuk az esetleges szálkákat, olajjal megkent sütőpapírra helyezzük egy tepsiben, majd megkenjük a remuláddal. Jó gazdagon megszórjuk a kezünkben rusztikusra morzsolt chipsszel és az egészet bedobjuk 180 fokos légkeveréses sütőbe 12-15 percre, míg a hal tökéletesen elkészül. A meleg mentás borsópürével kínáljuk.