Hozzávalók
- 500 g fagyasztott tigrisrák
- 3 ek rizsliszt
- 300 ml író
- 1 ½ tk só
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 2 tk fokhagymapor
- 1 tk cayenne vors
- 1 mk szárított zsálya
- 1 csipet kínai ötfűszer keverék
- 1 mk szárított oregánó
- 1 mk szárított bazsalikom
- bő olaj a sütéshez
A koktélszószhoz
- 5 ek majonéz
- 1 ek tejföl
- 2 tk sűrített paradicsom
- 2 ek Worcester szósz
- 1 ek szójaszósz
- 1 tk Tabasco szósz
- só, bors
Hozzávalók
- 500 g fagyasztott tigrisrák
- 3 ek rizsliszt
- 300 ml író
- 1 ½ tk só
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 2 tk fokhagymapor
- 1 tk cayenne vors
- 1 mk szárított zsálya
- 1 csipet kínai ötfűszer keverék
- 1 mk szárított oregánó
- 1 mk szárított bazsalikom
- bő olaj a sütéshez
A koktélszószhoz
- 5 ek majonéz
- 1 ek tejföl
- 2 tk sűrített paradicsom
- 2 ek Worcester szósz
- 1 ek szójaszósz
- 1 tk Tabasco szósz
- só, bors
A tigrisrákot kiolvasztjuk. Az írót összekeverjük a fűszerekkel. A rákot beleforgatjuk a lisztbe, utána az íróba, majd ismét a liszbe. Bő olajban aranybarnára sütjük, kivesszük és hagyjuk lecsepegni. A szósz hozzávalóit egy tálban összekeverjük és a megsült rák mellé kínáljuk.