Hirdetés

Halas socca és extrán ropogós tempura

Hozzávalók

10
db tacóhoz
+

A socca tésztához

1 bögre csicseriborsóliszt
1 bögre víz
1 ek olívaolaj
½ tk só
olaj a sütéshez

A halhoz

1 - 2 l olaj
400 g tőkehalfilé
só, bors

A tempurához

250 - 300 ml sör (jéghideg)
20 ml vodka (jéghideg)
½ bögre rizsliszt
½ bögre liszt
½ tk sütőpor
1 tk méz

Az avokádókrémhez

2 db avokádó
3 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 db lime leve

Az összeállításhoz

1 fej lila káposzta (kisebb)
5 ek tejföl
1 kis csokor koriander
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Halas socca és extrán ropogós tempura

Ha nem próbáltatok még halas tacót, akkor épp itt az ideje, mutatok nektek egy csicseriborsólisztes verziót, és azt is elárulom, hogy hogy kell garantáltan extra ropogós tempurát csinálni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

10
db tacóhoz
+

A socca tésztához

1 bögre csicseriborsóliszt
1 bögre víz
1 ek olívaolaj
½ tk só
olaj a sütéshez

A halhoz

1 - 2 l olaj
400 g tőkehalfilé
só, bors

A tempurához

250 - 300 ml sör (jéghideg)
20 ml vodka (jéghideg)
½ bögre rizsliszt
½ bögre liszt
½ tk sütőpor
1 tk méz

Az avokádókrémhez

2 db avokádó
3 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 db lime leve

Az összeállításhoz

1 fej lila káposzta (kisebb)
5 ek tejföl
1 kis csokor koriander
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A soccához a csicseriborsólisztet, a vizet, az olívaolajat és a sót összekeverjük egy habverővel, és hagyjuk állni minimum 15 percet. Egy tapadásmentes serpenyőben, pár evőkanál olajon kb. 15 cm átmérőjű korongokat sütünk a masszából úgy, mint egy palacsintát.

Egy lábosban 180-190 fokra melegítünk 1-2 l olajat. A halat ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Ezután keverjük be a tempuramixünket, ügyelve arra, hogy a sör és a vodka jéghideg legyen. A halakat gyorsan leszárítjuk egy kis papírtörlővel, a masszába mártjuk, majd aranybarnára sütjük a forró olajban. (Nagyon vigyázzunk, meg ne égessük magunkat.) 

Az avokádókat az olívaolajjal, a fokhagymával, a lime levével, sóval, borssal pépesítjük egy robotgépben.

Halas socca

A soccára teszünk az avokádókrémből, a vékony csíkokra vágott lila káposztából, majd jöhet rá egy darab hal, kevés tejföl, pár levél koriander, és fogyaszthatjuk is.

Ha tetszett a halas socca receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások