Hirdetés
Karácsonyi menü

Poblano chilis quesadilla

Hozzávalók

4
személyre
+

A poblano chilis páchoz

4 db (kb. 50 g) szárított poblano chilipaprika
2 közepes paradicsom
2 gerezd fokhagyma
3 ek étolaj
1 púpozott tk kakaópor
Só, bors 

A rucola pestohoz

60 g rucola
1 kis marék natúr hámozott mandula (vagy bármilyen olajos mag, ami van otthon)
6 cl olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
½ db lime leve
Só, bors

És még

50 dkg csirkecomb filé
8 db kisebb tortilla
10 dkg cheddar sajt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Poblano chilis quesadilla

Szeretjük a tortillát, szeretjük a finoman bepácolt csirkehúst, az olvadó cheddar sajtot sem vetjük meg. A poblano chili pedig az új kedvencünk, persze, hogy ezt sem hagytuk ki a receptből. Aztán az egészet felturbóztuk még egy kis rukkola pestóval. Mexikói kaja rajongók, ezt figyeljétek!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+

A poblano chilis páchoz

4 db (kb. 50 g) szárított poblano chilipaprika
2 közepes paradicsom
2 gerezd fokhagyma
3 ek étolaj
1 púpozott tk kakaópor
Só, bors 

A rucola pestohoz

60 g rucola
1 kis marék natúr hámozott mandula (vagy bármilyen olajos mag, ami van otthon)
6 cl olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
½ db lime leve
Só, bors

És még

50 dkg csirkecomb filé
8 db kisebb tortilla
10 dkg cheddar sajt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Elkészítjük a poblano chilis pácot: a chilik szárát és magjait eltávolítjuk (a magokat rakjátok el, jól jön az még máskor), és a paprikákat félbevágva, kiterítve egy száraz, forró serpenyőben pár percig pörköljük, míg illatozni nem kezdenek. Egy tálba dobjuk őket és meleg vízzel felöntve kb. 15 percig puhítjuk. A megpuhult paprikákat kifacsarjuk és egy aprítógépbe dobjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, fokhagymát, étolajat, kakaóport, végül jó alaposan sózzuk-borsozzuk.

chili.jpg

Legyen a pác jó sós, hiszen ez ízesíti majd a csirkéket! Az egészet szép sima krémmé turmixoljuk és az így kapott pasztát ráöntjük a csirkecombokra, majd az egészet alaposan összeforgatjuk. Ha van időtök, hagyjátok hűtőben marinálódni 2-3 órát vagy akár egy éjszakát is. Ha nincs, süssétek meg rögtön grillrácsra pakolva, grill fokozaton a sütőben, vagy akár egy forró grill serpenyőben. Ha sütőben sütitek, egyszer forgassátok meg a combokat, hogy mindkét felük rendesen megpiruljon!

poblano.jpg

Ha kész a hús, jöhet a rucola-pesto: egy aprítógépbe dobáljatok bele minden hozzávalót és zúzzátok krémesre. Ennyi!

A quesadilla összeállításánál egy száraz, közepesen forró serpenyőbe dobjátok bele a tortillát, szórjátok meg reszelt cheddarral és csíkokra vágott chilis csirkével, kanalazzatok rá kevés rucola pestót és a tortillát félbe hajtva süssétek addig, míg a sajt belül el nem olvad, a tortilla pedig mindkét oldalán szépen megpirul. Azonnal faljátok fel még melegen!

A paprikákat köszönjük a Toldi Fűszernek!

quesadilla.jpg

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások