Hozzávalók
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál zellerszár
- 1 fej hagyma
- 3 ek olaj
- 300 g darált pulykahús
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk aprított, friss tárkony
- 1 db tojás
- 1 fej karfiol
- 40 g vaj
- frissen reszelt szerecsendió
Zöldséges húsgolyók karfiolpürével
Hozzávalók
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál zellerszár
- 1 fej hagyma
- 3 ek olaj
- 300 g darált pulykahús
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk aprított, friss tárkony
- 1 db tojás
- 1 fej karfiol
- 40 g vaj
- frissen reszelt szerecsendió
A répát lereszeljük, a zellerszárat és a hagymát pedig nagyon finomra vágjuk, és 1 evőkanál olajon jól megpirítjuk, majd kicsit kihűtjük. A húst sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymaport, az aprított tárkonyt, a lepirított zöldségeket és a tojást, és az egészet alaposan összekeverjük. Diónyi golyókat formázunk a masszából, és kevés olajon minden oldalán körbesütjük őket, majd 180 fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt készre sütjük a húsgolyókat.
A karfiolt nagyobb rózsáira szedjük, majd sós vízben puhára főzzük. Ha megpuhult, egy turmixgépbe tesszük a vajjal, és 2 ek főzővízzel együtt, borsozzuk és belereszeljük a szerecsendiót, majd krémesre pürésítjük. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk.