Hozzávalók
- 1 db konzerv chilis bab (400 g-os kiszerelés)
- 100 g natúr sajtkrém
- 75 g vörös cheddar sajt
- 75 g trappista sajt
- 5 - 6 karika ecetes jalapeno paprika
- 1 csomag bolti pizzatészta (kb. az egyharmadát használjuk fel)
- 1 csomag minivirsli (140 g)
- olaj a lekenéshez
- 1 - 2 szál újhagyma a tálaláshoz
Hozzávalók
- 1 db konzerv chilis bab (400 g-os kiszerelés)
- 100 g natúr sajtkrém
- 75 g vörös cheddar sajt
- 75 g trappista sajt
- 5 - 6 karika ecetes jalapeno paprika
- 1 csomag bolti pizzatészta (kb. az egyharmadát használjuk fel)
- 1 csomag minivirsli (140 g)
- olaj a lekenéshez
- 1 - 2 szál újhagyma a tálaláshoz
A mini hot dog elkészítéséhez a konzerv chilis babot egy tálba tesszük, villával pürésre nyomkodjuk, és hozzáadjuk a sajtkrémet, belereszeljük a sajtokat, majd alaposan elkeverjük. Jöhet még bele az apróra vágott jalapeno is, ez opcionális, ha nem szeretnétek brutál csípősre, hagyjátok ki, de ad az ételnek egy extra ízt a savanyítás miatt.
A pizzatésztából vékony, néhány mm széles csíkokat vágunk, és minden kis virslifalat köré tekerünk egyet. A beöltöztetett virsliket egy kerek sütőforma szélére pakoljuk, majd a közepébe mehet a chilis babos keverék.
A virslik tésztás részét ecset segítségével egy kis olajjal megkenjük, és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percre. Ha kivettük a sütőből, megszórjuk apróra vágott újhagymával, és indulhat is a közös falatozás.
Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!