Hirdetés
Karácsonyi menü

Hozzávalók

1
kígyóhoz
+

A tésztához

250 ml víz
1 ek cukor
7 g szárított élesztő
380 g liszt
1 ek só
1 ek olívaolaj
1 db tojás a lekenéshez

A töltelékhez

200 g ricotta
200 g ALDI Carloni mozarella
50 g olaszkolbász / paprikás szalámi
100 g magyaros kolbász
1 db kaliforniai paprika
1 fej lila hagyma (kisebb)
2 gerezd fokhagyma
200 g passata
1 tk szárított oregánó
1 tk szárított bazsalikom
só, bors
1 db tojás

A díszítéshez

10 - 12 szem fekete olajbogyó
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Pizzakígyó calzone

Ha már unjátok a halloweeni ijesztgetést, vágjatok vissza ezzel a kígyóval, amit ráadásul utána a vendégekkel közösen el is tudtok fogyasztani.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

1
kígyóhoz
+

A tésztához

250 ml víz
1 ek cukor
7 g szárított élesztő
380 g liszt
1 ek só
1 ek olívaolaj
1 db tojás a lekenéshez

A töltelékhez

200 g ricotta
200 g ALDI Carloni mozarella
50 g olaszkolbász / paprikás szalámi
100 g magyaros kolbász
1 db kaliforniai paprika
1 fej lila hagyma (kisebb)
2 gerezd fokhagyma
200 g passata
1 tk szárított oregánó
1 tk szárított bazsalikom
só, bors
1 db tojás

A díszítéshez

10 - 12 szem fekete olajbogyó
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A tésztához meleg vízbe tesszük a cukrot és az élesztőt, majd 5-8 percig állni hagyjuk. Ha ez megvan, fokozatosan adagolva a lisztet, dagasztani kezdjük egy robotgépben, hozzáadjuk a sót és az olajat. Addig gyúrjuk, amíg szép, homogén, rugalmas tésztát nem kapunk. Amikor kész, letakarva egy órán át kelesztjük.

Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket: egy tálban összekeverjük a ricottát, a reszelt mozzarellát és az apróra vágott kolbászokat. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott paprikát és lila hagymát, belenyomjuk a fokhagymát, hozzáöntjük a passatát, a fűszereket, valamint egy tojást is.

Ha megkelt a tészta, egy belisztezett nyújtódeszkán hosszirányban kinyújtjuk, majd a közepére halmozunk a töltelékből úgy, hogy a szélein maradjon szabad hely. Ott összezárjuk, alaposan megcsipkedjük, de vigyázva, hogy a töltelék ne jöjjön ki belőle. Megforgatjuk, hogy ez legyen az alja, és kígyózva beletesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. és a tetejét lekenjük egy kevés vízzel felvert tojással. Félbevágott olajbogyókat pakolunk a hátára, és szemet is képzünk belőle. 190 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások