Hozzávalók
- 600 g fekete magozatlan olívabogyó
A töltelékhez
- 100 g darált sertéshús
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
- 1 mk pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
A kirántáshoz
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- olaj
A fetás mártogatóshoz
- 2 ek krémes fetasajt
- 3 ek tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 tk sriracha szósz
- 1 db citrom reszelt héja
Rántott olívabogyó fetás mártogatóssal (nem viccelünk!)
Hozzávalók
- 600 g fekete magozatlan olívabogyó
A töltelékhez
- 100 g darált sertéshús
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
- 1 mk pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
A kirántáshoz
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- olaj
A fetás mártogatóshoz
- 2 ek krémes fetasajt
- 3 ek tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 tk sriracha szósz
- 1 db citrom reszelt héja
A töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverjük és egy habzsákba töltjük (tényleg! :D), kb fél cm nagyságú lyukat vágunk a végére. Ezt fogjuk az olívabogyókba tölteni: kicsit időigényes munka, de teljesen jól működik a dolog, higgyétek el! 😀
Miután a bogyókat megtöltöttük, hagyományos módon bepanírozzuk őket (liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben) és bő olajban 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük. A mártogatóshoz egy keverőtálban alaposan összekeverjük a hozzávalókat, belereszeljük a fokhagymát, a citrom héját és a kisült bogyókat ezzel tálaljuk.