Hozzávalók
A kekszhez
- 180 g liszt
- 2 tk keményítő
- 4 g só
- 80 g hideg vaj
- 1 db M-es tojás
A kenéshez
- 1 db tojás
A mártogatóshoz
- 4 szelet bacon
- 1 fej fokhagyma
- 120 g krémsajt
- 90 g görög joghurt
- 20 g majonéz
- 20 g parmezán
Sült fokhagymás-baconös mártogatós házi keksszel
Hozzávalók
A kekszhez
- 180 g liszt
- 2 tk keményítő
- 4 g só
- 80 g hideg vaj
- 1 db M-es tojás
A kenéshez
- 1 db tojás
A mártogatóshoz
- 4 szelet bacon
- 1 fej fokhagyma
- 120 g krémsajt
- 90 g görög joghurt
- 20 g majonéz
- 20 g parmezán
A lisztet, a keményítőt és a sót összekeverjük. A vajat kisebb darabokban hozzáadjuk, majd a tojást is, és összegyúrjuk. Lefóliázzuk, és hűtőbe rakjuk legalább 1 órára. Lisztezett deszkán 16 x 16 cm-es négyzet alakúra nyújtjuk, és 2 x 2 cm-es kockákat vágunk belőle. Megszurkáljuk őket villával és megkenjük tojással, majd 190 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
A mártogatóshoz a bacont lepirítjuk és felaprítjuk. A fokhagymát egészben, 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd kivesszük a gerezdeket a héjukból (ha nagy fokhagymát találunk, akkor elég csak a felét használni). Hozzáadjuk a krémsajtot, a joghurtot, a majonézt és a reszelt parmezánt is, majd alaposan összekeverjük. Két db szufléformába adagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.A kekszeket a mártogatóssal tálaljuk.
Ha tetszett a sült fokhagymás-baconös mártogatós receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!