Hirdetés

Egyszerű hagymaleves

Hozzávalók

4
főre
+

A leveshez

Hozzávaló kipipálva
4 fej hagyma (kb. 500 g/4 fej)
Hozzávaló kipipálva
5 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
2 ek vaj
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 csipet szerecsendió
Hozzávaló kipipálva
1 l zöldségalaplé
Hozzávaló kipipálva
1 ek liszt
Hozzávaló kipipálva
150 ml tejszín

A sajtos-fűszeres bagetthez

Hozzávaló kipipálva
1 db bagett
Hozzávaló kipipálva
100 g sajt
Hozzávaló kipipálva
3 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
0.25 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Egyszerű hagymaleves

A hagymalevest rém egyszerű elkészíteni, ráadásul tényleg csak pár hozzávaló kell, ami nagy valószínűséggel megtalálható a kamrában.
Kipróbáltam, jóóó lett!
14
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A leveshez

Hozzávaló kipipálva
4 fej hagyma (kb. 500 g/4 fej)
Hozzávaló kipipálva
5 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
2 ek vaj
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 csipet szerecsendió
Hozzávaló kipipálva
1 l zöldségalaplé
Hozzávaló kipipálva
1 ek liszt
Hozzávaló kipipálva
150 ml tejszín

A sajtos-fűszeres bagetthez

Hozzávaló kipipálva
1 db bagett
Hozzávaló kipipálva
100 g sajt
Hozzávaló kipipálva
3 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
0.25 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Az egyszerű hagymaleves elkészítéséhez a hagymát félfőre, a fokhagymát apróra vágjuk. Az olajat és a vajat felmelegítjük közepes lángon egy lábasban, majd rádobjuk a kétféle hagymát, és folyamatosan kevergetve, ügyelve, nehogy leégjen, lepirítjuk őket. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, majd felöntjük vízzel vagy zöldségalaplével, és kb. 15 percig főzzük. 

Közben a bagettet felszeleteljük, a sütőt pedig előmelegítjük 200 fokra. A sajtot lereszeljük, és elosztjuk a bagettszeleteken. Meglocsoljuk olívaolajjal, borsozzuk, és rászórjuk az apróra vágott petrezselymet. Betoljuk a sütőbe 15-20 percre, hogy aranybarnára piruljon rajta a sajt.

A lisztet elkeverjük a tejszínnel, és hőkiegyenlítéssel a leveshez keverjük. Egyet forralunk rajta, és a bagettszeletekkel tálaljuk.

egyszeru-hagymaleves

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Ha tetszett az egyszerű hagymaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több finom, forró gőzölgő leves a hűvösebb napokra:

Sütőtökös-brokkolis hajdinaleves

Sült fokhagymás burgonyakrémleves

Tárkonyos borsókrémleves zellerchipsszel

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?