Hozzávalók
- 4 db egész csirkecomb (200 g/db)
- só, bors
- 1 ek szárított majoranna
- 80 g kenyérszalonna
- 1 ek sertészsír
- 200 ml víz
Majorannás csirkecomb
Hozzávalók
- 4 db egész csirkecomb (200 g/db)
- só, bors
- 1 ek szárított majoranna
- 80 g kenyérszalonna
- 1 ek sertészsír
- 200 ml víz
A majorannás csirkecomb elkészítésének első lépéseként a combokat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majorannával, és egy tepsibe helyezzük őket. Mindegyik combra ráteszünk egy vékony szelet szalonnát, majd a tepsiben eloszlatjuk a sertészsírt és öntünk rá egy kevés vizet. Lefóliázzuk és betesszük a 170 fokra előmelegített sütőbe 50 percre. Miután letelt az idő, levesszük a fóliát, a sütőt 210 fokra melegítjük és 10-15 perc alatt készre sütjük a húst.
- Elkészítési idő: 10 perc
- Sütési idő: 60-75 perc
Ha tetszett a csirkecomb receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Ha túl száraznak érzitek a csikemellet, de mégis maradnátok a kotkodácsoló baromfinál, akkor a comb egy remek választás. Szaftos, húsos rész, amin istenien meg lehet pirítani a bőrt, hogy fűszeres és ropogós legyen. Összeszedtünk nektek pár csirkecomb receptet, ha Zsolti fenti receptje után mégjobban megjönne a kedvetek hozzá.
Barna sörös csirkecomb sütőtökpürével
Fűszeres gofriburger juharszirupos csirkecombbal és málnamajonézzel
Édes-savanyú csirkecomb grillezett ananászos rizssalátával
Joghurtos indiai csirkecomb kelkáposztás-kókusztejes csicseriborsó-raguval